Nič kaj rad pišem o politiki, a tokrat moram napisati nekaj o arbitraži, predvsem o hrvaškem odnosu do nas, do Slovenije ter do Slovenk in Slovencev.
Ušesa me že bolijo od dnevnega polsušanja vseh nebuloz, ki se dogajajo v odnosu Hrvaške do Slovenije. Sosedje stvari pač razumejo po svoje. Pa jih dajmo še mi. Da, bili smo razumevajoči, ko je šlo za sprejem Hrvaške v EU.
Bomo poleti spet oblegali njihove turistične kraje ob Jadranskem morju? Bomo spet znosili na sto tisoče evrov k njim? Na to pozabljajo in zato so slabi sosedje. Pač, sosedov si ne izbiramo sami. Kaj pa, če bi letos dopustovali doma, v Sloveniji, ki premore toliko lepih krajev, gora, jezer, planot, hotelov, kampov, zasebnih sob in apartmajev?

Imamo dobre tovarne čokolad in zasebne čokoladnice. Pa nehajmo kupovati Kraševe in Kanditove izdelke. Imamo oljarne, ki delajo odlično majonezo in različne vrste olja. Pustimo hrvaške izdelke na policah. Imamo dobre vinarje in prav taka vina. So vam res tako všeč hrvaška? Bo Gavrilović še prodajal kranjske kobasice? Še bi lahko našteval.
Bojkot? Da, tudi bojkot je lahko odgovor na njihovo (ne)razumevanje arbitraže. Če je politika nemočna, potem sami pokažimo svojo moč.
 Bodimo torej močni – Slovenke in Slovenci!
Primož Hieng

Vir: Facebook