Grozljivka v Zasavju: potok odnesel 40 letnico

Sinoči se je nad Izlakami in okolico razbesnelo neurje, ki je zahtevalo smrtno žrtev, štiridesetletno domačinko, mater dveh otrok. Žrtev so v hudourniku v Kračah našli danes zjutraj. 

Kot so zapisali na Žurnalu24, se je domačinka iz Krač proti večeru namenila na sprehod s sosedo, ker ju je preganjal vse hujši dež, je 40-letnica nekaj časa vedrila pri sosedi, nato se je odločila, da gre vendarle domov. Napotila se je po cesti, narasli potok brez imena, ki izvira pod Zasavsko Sveto goro in se izlije v Medijo, pa jo je odnesel prav z asfalta.

Kot je za omenjen portal povedal poveljnik Gasilske zveze Zagorje ob Savi Marko Bokal, so bili gasilci sinoči okrog 21.30 obveščeni, da je hudournik odnesel eno osebo. Kot je dejal, so vsi iskali od mesta, kjer jo je odnesla voda, do Save, v dolžini približno 10 kilometrov. Gasilci, na intervenciji jih je bilo 112 gasilcev iz celotne zveze, so bili razporejeni na vseh mostovih, a osebe niso opazili. Iskanje so okrepili zjutraj, skupaj s policisti, in žrtev našli okrog 8.30 našli, vsega dobrih 100 metrov od mesta izginotja, po naših podatkih približno pol kilometra od doma.