V času, ko je potekala novinarska konferenca glede prejetih grozilnih pisem konec preteklega tedna, je eno tako prejel tudi notranji minister Aleš Hojs.

Kot je na novinarski konferenci sporočil predstavnik policije, je bilo prejetih pet podobnih grozilnih pisem. Dve sta bili poslani najvišjima predstavnikoma oblasti, dva sta prišla v državni zbor dvema poslanskima skupinama in eno pismo je prejel posameznik.

O imenih in poslanskih skupinah ni bilo govora. Medtem ko je potekala tiskovna konferenca, pa je notranji minister objavil sliko, iz katere izhaja, da je tudi sam prejemnik grožnje. Ob njej je zapisal, da je prejel le naboj. A kot smo že poročali, sta med prejemniki predsednik vlade Janez Janša in podpredsednik vlade in obrambni minister Matej Tonin. Neznanci so grozili celo celim družinam.

Policija je prav tako potrdila, da da so vsa prejeta grozilna pisma vsebovala naboj. O velikosti naboja ni želel podati izjave, je pa znano, da gre za naboj dolgocevnega orožja.

Policija se je že čez vikend lotila preiskave in kriminalisti že zbirajo podatke, a več zaradi interesa preiskave ne povedo. V primeru, da storilce najdejo, je za primer groženj kot so tokratne, zagrožena zaporna kazen do dveh let zapora.

Najbolj žalostno dejstvo pri vsem tem pa je, da se tudi v takih primerih ne more politika poenotiti in vsi obsoditi ta zavržna dejanja.