Črna kronika Policijske postaja Kamnik

 2. 7. 2018

Zalezovanje

Občanka je na policijski postaji podala prijavo zaradi nadlegovanja po telefonu. Zoper storilca sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje – zalezovanje.

Ponarejen bankovec

V banki NLB je bil odkrit sumljiv bankovec za 50 EUR. Bankovec je bil zasežen in bo poslan v analizo. V primeru, da je bankovec ponarejen, bo zoper podana kazenska ovadba.

 3. 7. 2018

“Manjša” prometna nesreča

Policisti so bilo obveščeni o manjši prometni nesreči na območju Most. Ugotovljeno, da sta se udeleženca o krivdi dogovorila sama, izdano pa jima je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Storilec kradel šampone in gele

V trgovini v Šmarci je storilec s prodajnih polic odtujil več šamponov in gelov za kopanje, nato pa je trgovino zapustil ne da bi plačal. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Nekdo mu je kolo ukradel

Policisti so obravnavali tatvino kolesa v Kamniku. Storilec je iz odprte garaže odtujil moško gorsko kolo Fuji, model. Nevada One 1, velikost koles 29″, črno/zelene barve. O storilcu policisti še zbirajo obvestila.

Kiosk s hitro prehrano ostal brez menjalnega denarja

Obveščeni smo bili o vlomu v kiosk s hitro prehrano na območju Kamnika. Storilec je vlomil v kiosk, nato pa iz prostorov odtujil menjalni denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

 4. 7. 2018

Psihične motnje prijaviteljice sumljivega moškega

Policisti so bili tega dne s strani občanke dvakrat obveščeni o sumljivem moškem stanovanjskem bloku na območju Kamnika. Na kraju so policisti ugotovili, da prijaviteljica kaže znake psihičnih motenj, zdravnik ZD Kamnik pa je zanjo odredil hospitalizacijo.

 5. 7. 2018

Prometna nesreča zaradi bolezni povzročitelja

Na območju Mengša je prišlo do prometne nesreče, v kateri so bile tri osebe lažje poškodovane. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče najverjetneje prišlo zaradi bolezni povzročitelja, ki je trčil v drugo vozilo.

Iz stanovanja ukradel več dragocenega nakita

Policijska postaja Kamnik je bila obveščena o vlomu v stanovanje na območju Kamnika. Ugotovljeno je bilo, da je storilec splezal v prvo nadstropje in nato skozi odprta vrata terase vstopil v stanovanje. V stanovanju je storilec odtujil več nakita iz žlahtnih kovin z dragimi kamni, nastala pa je večja materialna škoda zlatega nakita. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

6. 7. 2018

Kje je zdaj ukradena registrska tablica?

Na območju Velike planine je prišlo do tatvine registrske tablice. O dejanju policisti še zbirajo obvestila, o zadevi pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

 7. 7. 2018

Izsiljevanje prednosti

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na območju Kamnika. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj izsilil prednost drugemu vozniku avtomobila. Nastala je materialna škoda, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Grozil mu je s smrtjo

Na policijski postaji se je zglasil občan, ki je naznanil grožnje zoper življenje s strani znane osebe. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

 8. 7. 2018

Neznana zelena posušena snov

Policisti so pri opravljanju nalog v Kamniku zasegli neznano zeleno posušeno snov, rastlinskega izvora zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Po analizi zoper kršitelja sledi ustrezen ukrep.

Aleksander Perklič
komandir policijske postaje
tel. 01/830-31-80, int. tel: 13084