Na popularnem družabnem omrežju smo zasledili zanimivo objavo, ki jo želim na vašem portalu deliti z vami.

Groza, kar si upa nacionalna TV Slovenija. Na kvizu Vem delijo vsem Slovencem nagrade (ubogih 42 EUR), ki jih lahko vnovčijo le v nakupovalnem centru Supernova na ljubljanskem Rudniku. Pa kaj nas nemočvirnike nacionalka ima za idiote??? Da bi nekdo iz Maribora ali Murske Sobote šel v Supernovo na ljubljanski Rudnik le da bi prevzel nagrado??????! Idioti močvirniški, ki mislijo, da bomo vsi Slovenceljni kar sprejeli njihove samovšečne pogoje. Žalosten sem, da živim v državi, v kateri me tudi nacionalna TV postavlja na seznam nepomembnih državljanov.Vesel sem, da januarja zaradi zdravstvenih težav nisem mogel na testiranje za kviz Vem. Pričakujem, da se bodo žal do nadaljnjega prijavljali le kandidati iz Osrednje Slovenije… ???????????

Seveda je bila objava “deležna” tudi “odločne” reakcije. Bralko objave je zelo “zmotila” besedna zveza “idioti močvirniški”, zato je zapisala Kristina B. pod objavo tale komentar:

“Sem močvirnica in mi na misel ne pride, da bi žalila nekoga iz druge regije. Take žalitve ne pritičejo nobenemu prebivalci slo. Le kdo je potem samovšečen. Lep dan!”

Avtor objave Gorazd Š. ji noče biti dolžan odgovora, zato “nazaj “zapiše:

Pa kaj naj napišem, ko mora kandidat iz Maribora ali katerega koli drugega dela Slovenije, ki želi sodelovati na kvizu, najprej priti na testiranje na Kolodvorsko, potem kasneje na snemanje, če ima smolo in pride naprej v zadnjem snemanju dneva tudi dvakrat. In vsakokrat plačevati drago parkirnino v kateri od ljubljanskih parkirnih hiš ali kupovati karto za vlak (povratna karta za IC vlak MB-LJ stane dobrih 20 EUR, kar pomeni tri potovanja v LJ te tudi z vlakom, kot najcenejšim prevozom stanejo dobrih 60 EUR). In potem moraš čez čas še četrtič v Ljubljano, da unovčiš tistih piškavih 42 EUR, kar lahko storiš le v Supernovi Rudnik. Peace of cake za Ljubljančane, mission impossible ali celo idiotizem za ljudi, ki nismo iz Ljubljane ali ne delamo v Ljubljani… ??? Pa še nekaj iz prve roke, saj sem sodeloval kar na nekaj kvizih nacionalne in drugih televizij. Tisti “boni”, ki jih med oddajo voditelj da tekmovalcem, so “larifari” in namenjeni zgolj nevednim gledalcem. Vedno moraš počakati na uradno dodelitev nagrade, ki se zgodi nekaj mesecev po predvajanju (ne snemanju!) oddaje na TV…

Objava ni lektorirana.

O. U.


Gorazd Škerbinek Bogdan Osolin, torej so mojo objavo delili na vseslovenskem portalu. Saj moj namen ni bilo širjenje sovraštva do Ljubljančanov, hotel sem (priznam da v jezi) zgolj opozoriti na neenakopravno obravnavo udeležencev kviza Vem!, ki ga organizira vseslovenska nacionalna televizija, v primerjavi z udeleženci iz osrednje Slovenije, beri iz Ljubljane in njene neposredne okolice… ???