Kronika Policijske postaje Kamnik

21. 8. 2017

GOLJUFIJA NA BLAGAJNI TRGOVINE V KAMNIKU

V trgovini v Kamniku so tri osebe, temnejše polti (moški in dve ženski), ki naj bi govorile angleško, pri nakupu cigaret, zavedle trgovko ter jo z menjavo bankovcev oškodovali za 50 evrov. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev kaznivega dejanja goljufije.

22. 8. 2017

GLASNA GLASBA NA OBMOČJU GMAJNICE

Policisti smo bili obveščeni, da je v naselju Podboršt glasna glasba, ki moti nočni počitek. Na kraju je patrulja ugotovila kršitelja in mu izdala plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA NA CESTI DUPLICA – MENGEŠ

Na cesti Duplica-Mengeš je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost voznici drugega osebnega avtomobila in se pri tem telesno poškodoval. Oba udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, ki je pri povzročitelju pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Zoper povzročitelja nesreče je bil podan obdolžilni predlog zaradi izsiljevanja prednosti in vožnje pod vplivom alkohola.

  1. 8. 2017

VLOM NA BENCINSKI SERVIS

Na območju občine Komenda, sta neznana storilca ob 4.uri zjutraj, zamaskirana, vlomila na bencinski servis in odtujila več zavojev cigaret in več energijskih pijač. Pri tem sta povzročila skupno škodo za okoli 2200 evrov. Policisti po ogledu kraja dejanja, nadaljujemo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev.

  1. 8. 2017

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI V KAMNIKU

Moški je ob 5. uri zjutraj obvestil policiste, da je na Ljubljanski cesti trčil v drog javne razsvetljave. Policisti so na kraju ugotovili, da naj bi navedenemu čez cesto stekel maček, zaradi česar naj bi trčil v drog javne razsvetljave. Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti pa je bilo pri vozniku ugotovljena prisotnost alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnjo pod vplivom alkohola.

  1. 8. 2017

TATVINA ZVOČNIKOV IZ TRGOVINE

Policisti smo bili obveščeni o odtujitvi zvočnikov v eni izmed kamniških trgovin, zaradi česar bomo zbirali obvestila o storilcu in v nadaljevanju podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI  V PALOVČAH

Po obvestilu o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na lokalni cesti Kamnik – Palovče, so policisti opravili ogled kraja nesreče in ugotovili kršitve. Eden od udeležencev je prejel plačilni nalog za stran in smer vožnje, drugi pa ker je bilo v njegovem vozilu več oseb kot je to dovoljeno.

  1. 8. 2017

VOZNIK NI UPOŠTEVAL ZNAKOV POLICIJE

Patrulja je v jutranjih urah z zvočnimi in svetlobnimi znaki ustavljala vozilo, ki je peljalo iz smeri Kamniške Bistrice, vendar voznik ni upošteval znakov policije za ustavljanje, temveč je pospešil vožnjo vozila in poskušal policistom uiti. Odpeljal je proti Tunjiški Mlaki, nadaljeval proti Šenturški gori, v naselju Ravne pa je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z vozišča. Policisti so vozniku, doma z Duplice, za katerega se je izkazalo, da je vozil pod vplivom alkohola, izdali plačilni nalog zaradi več kršitev.

  1. 8. 2017

TATVINA DENARJA V GOSTINSKEM LOKALU

Iz enega od gostinskih lokalov v okolici Kamnika je bilo sporočeno, da je bila izvršena tatvina denarja. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je natakarica odtujila za 200 evrov gotovine, zaradi česar bo zoper navedeno podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine.

A. P.