Kamniški festival piva je v Kamnik pritegnil več kot 2000 obiskovalcev željnih dobrega piva, ki so ga zvarili priznani slovenski mikropivovarji. Obiskovalci so uživali tudi v dobri hrani in kakovostni rock in blues glasbi.

Na voljo so bila piva vseh štirih kamniških pivovarjev – Pivovarna Mali Grad, Maister Brewery, Domača pivovarna pod Menino planino in Barut brewing and Blending – ter še Reservoir Dogs, Hopsbrew, HumanFish, Pelicon, Ressel in Green Gold Brewing. Za hrano pa so poskrbeli Mangoop, Vratarnica – Oštarija Pr’Mojci in 7 Burger, za glasbo pa skupini B-Kompleks in The Dreams.

Posebno pozornost pa so poželi ljubitelji motorjev Gold Wing, ki so se na prizorišču ustavili iz svoje nočne vožnje z motorji.

Motorji okrašenih s posebnimi lučmi so za trenutek zavzeli središče dogajanja, motoristi pa so pozdravili obiskovalce festivala.

Motoriste, ki so v Kamnik prišli iz 23 evropskih držav ter iz Nove Zelandije, je pozdravil direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger.

»Vesel sem, da ste za lokacijo vašega srečanja izbrali Kamnik,« jim je dejal in jih povabil na ogled turističnih znamenitosti, ki jih ponuja destinacija Kamnik.

Ob tem jim je zaželel srečno vožnjo še naprej. Motoristi bodo središče mesta Kamnik obiskali tudi v nedeljo v okviru vožnje narodov.

Kamnik bi lahko označili za prestolnico mikropivovarstva, saj na območju občine delujejo kar štirje mikropivovarji, kar je svojevrstna dodatna promocija Kamnika.

Kot je dejal dr. Tomaž Simetinger, se tega na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik zavedajo in so se zato tudi odločili za organizacijo takšnega dogodka v sodelovaju z 7 Samuari.

Festival je dokazal, da je Kamnik mesto, kjer se Alpe končajo in dobro pivo začne.

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]

Foto: Klemen Brumec/Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik