Galerija pod arkadami v Arboretumu Volčji Potok

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani že tradicionalno ob zaključku študijskega leta gostuje tudi v Arboretumu Volčji Potok.

Letos je oživelo 10 podob, plastik, ki so jih izdelali študentje dodiplomskega in magistrskega študijskega programa Kiparstvo pod mentorstvom red. prof. mag. Alena Ožbolta, red. prof. mag. Jožeta Baršija, red. prof. mag. Matjaža Počivavška in doc. mag. Metoda Frlica. Dela so nastajala v študijskem letu 2017/18.

Študenti so z lastnimi likovnimi izrazi in skozi individualne interpretacije različnih motivov vdahnili življenje različnim materialom (mavcu, kovini, kamnu itd.).

Razstavljajo:

Urša Barle, Maja Bojanić, Denis Dražetič, Nika Erjavec, Petra Leskovar Grum, Petja Novak, Tajda Novšak, Matej Strojan, Nina Tovornik.

Ti so oživeli v podobah, ki nagovarjajo gledalca, da opazuje, kako so modelirane, kako je obdelana površina, kako barva dopolnjuje estetsko celoto umetnine in da opazi tudi sporočilnost, ki jo skozi likovna dela podajajo njihovi ustvarjalci.

Razstava je na ogled v Galeriji pod arkadami do 5. avgusta 2018. Vstop je brezplačen, plača se vstopnino v park.