FIT

Da bo življenje njihovih občank in občanov kar najbolj kakovostno, si občina Grosuplje želi postati tudi FIT SKUPNOST. FIT skupnost pomeni, da je skupnost aktivna, del svojega življenja nameni rekreaciji, treningom in zdravi prehrani, je bolj družabna, bolj zdrava in ima bolj kvalitetno življenje, čemur z eno besedo pravimo – FIT.

V občini verjamejo, da je dobršen del občank in občanov že del te skupnosti, da pa bo ta krog ljudi še večji, si predvsem z razvojem športne infrastrukture prizadevajo tudi na občini. Poleg stanovanjskega naselja Sončni dvori bo nastal Športni park Grosuplje z različnimi športnimi igrišči, večnamensko dvorano, po celotnem območju je predvidena tudi sprehajalna pot. Prav tako se bodo športno-rekreativne površine uredile na Koščakovem hribu.

Tudi v Optimum fitnes centru želijo občanke in občane Grosupljega navdušiti za še bolj zdravo in aktivno življenje, zato so se odločili, da občankam in občanom ponudijo enkrat mesečno brezplačna predavanja oziroma delavnice na temo zdravega in aktivnega življenja:

 Kaj je aktiven življenjski slog?
 Kako aktivnosti vključiti v svoj vsakdan?
 Zakaj je aktivnost pomembna?
 Trening, prehrana ali oboje?
 Osnove prehrane in prehranskih dodatkov
 Kako zdravo hujšati?

Poleg predavanj in delavnic bodo enkrat mesečno organizirali tudi brezplačne treninge. Na voljo bo tako fitnes kot tudi različni skupinski treningi.

Predavanja in treningi bodo namenjeni prav za vsakega, ki ga zanima aktiven življenjski slog. Leta in fizična pripravljenost niso ovira, saj se lahko treninge prilagodi glede na fizično pripravljenost posameznika. Predavanja in treninge bodo izvajali enkrat mesečno, prvo soboto v mesecu bodo izvedli različne treninge, druga sobota v mesecu pa bo rezervirana za predavanje oziroma delavnico. S predavanji in treningi bodo pričeli že v mesecu marcu.

R. J.