Češka je v boju z Dansko potegnila krajšo in se poslovila, Angleži povsem razbili Ukrajince.

 

Danska je v tekmo vstopila motivirano in igrivo, Čehi so bili le bleda senca ekipe iz skupinskih bojev in osmine finala. Danci so to znali izkoristiti in hitro prišli do vodstva, ko je po podaji iz kota z glavo neovirano zadel Delanez. Tudi po doseženem zadetku so Danci nadaljevali agresivno in napadalno, kar se jim je obrestovalo, ko so preko Dolberga svoje vodstvo podvojili.

Čehi so se v začetku drugega polčasa prebudili in izid znižali, lep zadetek je dosegel Schick. Do konca tekme se ni zgodili nič omembe vrednega in Danska se je zasluženo uvrstila v polfinale evropskega prvenstva.

Na večerni tekmi se je več pričakovalo od reprezentance Ukrajine, ki pa so bili na koncu samo dober sparing partner Angliji. Anglija je hitro povedla po zadetku Kane-a in imela vse pod nadzorom. Ukrajinci so se malo prebudili v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, ko so z lepo kombinatoriko prihajali do zaključkov, a jim je zmanjkalo zbranosti ob zadnji podaji.

Vir: Twitter

Drugi polčas se je začel z zadetkom Maguire-ja, ki je bil po mojem mnenju dosežen iz prepovedanega položaja in ko je le 4. minute pozneje še drugič zadel Kane, je bilo sanj o polfinalu za Ukrajince konec. V zaključku tekme je Henderson s svojim prvim zadetkom v dresu reprezentance postavil končni rezultat 4:0 in Anglija se je uvrstila v polfinale evropskega prvenstva.

 

 

 

Piše Kristjan Draksler