Elvis Presley, kralj rock’n’rolla, bo tokrat prisoten kar v Ljubljani, točneje v Festivalni dvorani, kjer bodo od torka, 28. januarja, do četrtka, 30. januarja proslavljali njegov 85. rojstni dan. Elvis je sodeloval z najboljšimi glasbeniki in umetniki, ki nas še danes razvajajo z uspešnicami.

In kaj obljubljajo organizatorji? V Ljubljani se bodo predstavili Elvisovi originalni glasbeniki, ki so Elvisa spremljali na njegovi uspešni glasbeni poti v 70. letih prejšnjega stoletja, in slovenski Sam’s Fever, ki bodo pripravili pravi glasbeni spektakel.

Sam’s Fever Foto: arhiv ansambla

Že v torek, 28. januarja, ob 20. uri bo na sporedu pogovor in srečanje z Elvisovimi originalnimi glasbeniki in posebno gostjo, Elvisovo sestrično Donno Presley.

Sledil bo koncert skupine Sam’s Fever. V sredo, 29. januarja, bo na vrsti veliki šov, Elvisova vročica, z originalnimi glasbeniki.

Med nastopajočimi velja še posebej omeniti slovensko skupino Sam’s Fever, ki jo je leta 2013 ustanovil Samuel Sam Hudl.

Med tem časom so skupino, ki kralja ne oponaša, mednarodno priznali, hkrati pa so jo razglasili za najboljši Elvis Presley cover band. Sam in njegovi glasbeniki že nekaj let zelo tesno sodeluje z Elvisovimi glasbeniki. Celo kitarska ikona James Burton si je vzel čas, da je snemal s skupino Sam’s Fever. Kot posebna gostja bo Ljubljano obiskala Elvisova sestrična Donna Presley, ki je poleg hčerke Lise-Marie njegova najožja sorodnica in je odraščala na Elvisovem posestvu Graceland.

Vse tri dni bo na ogled še razstava Elvisovih osebnih predmetov, ki so jo naslovili From Memphis to Ljubljana.

Gre za ekskluzivno razstavo Elvisovih predmetov, kakršne še ni bilo v Sloveniji. Razstava prikazuje oblačila, nakit, prstane in ure, osebne zapiske, pisma, kostume in mnogo več, kar je bilo v osebni lasti Elvis Presleyja.

Poleg tega bo na razstavi možno videti še predmete iz Elvisovega otroštva. Vsak predmet posebej pa pripoveduje zgodbo o Elvisovem življenju.

Primož Hieng