ČRNA KRONIKA Policijske postaje DOMŽALE 

ZA OBDOBJE OD 11. 6. 2018 DO 17. 6. 2018

11. 6. 2018

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ŠKOCJANU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Škocjanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi terasna vrata (na vzvod) vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil gotovino. Neznani storilec je lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA TORBICE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini torbice v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz otroškega vozička odtujil previjalno torbo znamke Stokke, sive barve, z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 6. 2018

TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v trgovini v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini iz vozička odtujil žensko denarnico z vsebino. Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 6. 2018

TATVINA GORIVA IN DELA DELOVNEGA STROJA V KRAŠNJI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je neznani storilec na gradbišču v Krašnji z delovnega stroja »bagra« odtujil pnevmatsko kladivo, z rezervoarja tovornega vozila, ki je bilo parkirano ob bagru, pa si je prilastil še okoli 200 litrov dieselskega goriva. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 7.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA KOLESA V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano, nezaklenjeno, gorsko kolo znamke Cult. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 6. 2018

ROP NA POČIVALIŠČU BENCINSKEGA SERVISA V LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o ropu na počivališču bencinskega servisa v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je na počivališču bencinskega servisa do tam parkiranega tovornega vozila, v katerem se je nahajal oškodovanec – tuji državljan pristopil neznani storilec, pri čemer je oškodovanec odprl vrata tovornega vozila, neznanec pa ga je s sprejem poškropil v obraz. V času nezmožnosti ukrepanja oškodovanca je neznani storilec izza voznikovega sedeža tovornega vozila vzel torbico z vsebino in z njo zbežal stran. Med begom je neznani storilec iz torbice vzel denarnico z denarjem, torbico pa odvrgel. V nadaljevanju je oškodovanec torbico našel. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V VRTNI LOPI V RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtni lopi v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem zlomil ključavnico obešanko na lesenih vratih vrtne lope in iz notranjosti odtujil dve motorni kosilnici. Nadalje je neznani storilec z neznanim primernim orodjem zlomil ključavnico obešanko na lesenih vratih druge vrtne lope in iz notranjosti odtujil motorno kosilnico na nitko in motokultivator – prekopalnik. Neznani storilec je lastnika in lastnico oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 6. 2018

PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA KOLIČEVEM

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Količevem. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja v cestni promet trčil z voznikom osebnega avtomobila, kateri se je v prometni nesreči telesno poškodoval in je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V DOBU VOŽNJA OSEBNEGA AVTOMOBILA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik neregistriranega osebnega avtomobila, na katerem ni imel nameščenih reg. tablic, zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v osebni avtomobil voznice. V postopku s povzročiteljem prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je svoj neregistriran osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,63 mg/l). Povzročitelju prometne nesreče je bil njegov osebni avtomobil na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče zaradi kršitev cestno- prometnih predpisov podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 6. 2018

TATVINA DENARNICE Z VSEBINO IZ ODKLENJENEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA V PRELOGU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino iz odklenjenega osebnega avtomobila v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega, odklenjenega, osebnega avtomobila odtujil denarnico z vsebino in z opisanim kaznivim dejanjem lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Podpisnik po pooblastilu komandirja
Igor Kovač
pomočnik komandirja PP
policijski inšpektor specialist I