25. 2. 2019

NAJDENA REGISTRSKA TABLICA

Policista sta v Komendi našla registrsko tablico, ki je bila postavljena  pri glavnem vhodu v dvorano v Komendi. Preko evidenc je ugotovljena lastnica registrske tablice, ki ji je bila kmalu vrnjena.

ZASEG MOTORJA   

Policista sta imela v Kamniku v postopku voznika neregistriranega mopeda, ki je vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bil moped na podlagi 23.čl. ZPrCP proti potrdilu zasežen in odpeljan v hrambo.  Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

 26. 2. 2019

PROMETNA NESREČA   

Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil samoudeležbo na RC Moste-Vodice.Ugotovljeno je bilo, da se je peljal iz smeri Vodic proti Mostam, ko je povozil obcestni količek in si pri tem poškodoval vozilo, kjer je nastala manjša materialna škoda. Ker je občan izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od prometne nesreče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Policista sta imela na območju Komende v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in sledi  obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

27. 2. 2019

POŠKODOVAN DROG JAVNE RAZSVETLJAVE V ŽEJAH

Policista sta bila obveščena o poškodovanem drogu javne razsvetljave ob regionalni cesti Vodice-Moste. Na kraju ugotovljeno, da je pri odcepu za Agro trgovino v Žejah neznani voznik z neznanim vozilom poškodoval drog javne razsvetljave tako, da je bil le ta nagnjen na cesto. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

TATVINA V TRGOVINI LIDL

Policista sta bila obveščena o tatvini v trgovini Lidl, kjer sta dva neznanca izvršila tatvino čokolad in rib. Storilca sta se odpeljala z vozilom znamke volkswagen Golf, srebrne barve, brez nameščenih tablic v smeri Duplice. Policista sta pred prihodom na kraj pregledala okolico Duplice z namenom morebitne izsleditve vozila in storilcev, vendar vozilo ni bilo izsledeno. Po izvedeni inventuri sledi pisna prijava za obravnavo kaznivega dejanja.

28. 2. 2019

SPUŠČEN PES V KOŠIŠAH

Policisti so v Košišah obravnavali intervencijo na javnem kraju. Občanka se je sprehajala po naselju, ko je do nje pritekel  pes mešanec, ki ga je lastnica izpustila iz pesjaka in brez nadzora stekel proti prijaviteljici, ki je bila na sprehodu. Zagrabil jo jeza hlačnico, vendar je ni telesno poškodoval. Po zbranih obvestilih bo lastnici psa izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali.

TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh denarnic z vsebino, in sicer je neznani storilec iz odklenjenega tovornega vozila odtujil dve denarnici, v kateri je imel oškodovanec dokumente, plačilne kartice in 850 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

1. 3. 2019

TATVINA TELEFONA V LJUBLJANI       

Na policijsko postajo se je zglasila občanka in naznanila tatvino mobilnega telefona. Ugotovljeno, da je neznani storilec na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani odtujil mobilni telefon znamke Samsung Galaxy S9. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

KURILA TRAVO KLJUB PREPOVEDI  KURJENJA

Policista sta odšla v naselje Lukovica na območje policijske postaje Domžale, od koder smo bili obveščeni o kurjenju trave na polju. Ogenj so pogasili gasilci PGD Lukovica. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

2. 3. 2019

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policisti so imeli na Križu v postopku osebo, ki so ji na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli PVC samozapiralno vrečko z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ZASEG MLINČKA Z NEZNANO SNOVJO

Policisti so imeli v Komendi v postopku osebo, ki so ji na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli PVC mlinček z neznano posušeno rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

Vir: Policijska postaja Kamnik