Državljan Irana policistom grozil z nožem

Ljubljanski policisti smo konec meseca aprila obravnavali kaznivi dejanji preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

V prvem primeru je 46 – letni državljan Irana v izpostavi Azilnega doma v Logatcu z nožem grozil tam zaposlenemu in poškodoval vrata v objektu.

Ob prihodu policistov je z nožem grozil tudi njim. Policisti so ga z uporabo prisilnih sredstev obvladali.

Zaradi sumov kaznih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, grožnje in poškodovanja tuje stvari smo osebo pridržali in jo privedli k preiskovalnemu sodniku. Preiskovalni sodnik je zoper 46 – letnika odredil pripor.

V drugem primeru so policisti na območju Šiške na podlagi odredbe sodišča opravljali prijetje 52 – letnega moškega, ki se je izogibal prestajanju kazni zapora.

Pri postopku je policistom grozil z nožem in se fizično uprl. Več navzočih oseb je v policiste metalo različne predmete in s tem poskušalo preprečiti prijetje navedene osebe.

Med drugim je 39 – letni osumljenec v enega izmed policistov vrgel kamen, drugi 22 – letni osumljenec pa je z veliko hitrostjo z vozilom zapeljal proti policistom. S tem sta omogočila da je 52 – letni moški pobegnil.

Osumljena 39 – in 22 – letnik sta bila zaradi sumov storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi pridržana in privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo, o dodatnih ugotovitvah bomo obveščali pristojno tožilstvo. Prav tako izvajamo nadaljnje aktivnosti za prijetje pobegle osebe.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
policijski inšpektor
REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE