Domžalčanka goljufu nakazala 63 tisočakov

Policisti Policijske postaje Domžale so v preteklem tednu obravnavali dva primera goljufije prek spleta, vinjenega moškega pa so z domžalskega bazena odpeljali na pridržanje.

V prvem primeru goljufije preko spleta je bilo ugotovljeno, da je storilec lažno preko interneta oglaševal nakup kripto valute.  S tem je oškodovanko zapeljal, da je ta na transakcijski račun storilca nakazala več kot 63.000 EUR. Po tem, ko je sredstva prejel, je storilec z oškodovanko prekinil vse stike. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V drugem primeru pa je storilec je kontaktiral občanko, ki je na spletu prodajala nekaj artiklov. Ob tem ji je z lažnim elektronskim potrdilom zatrjeval, da ji je za artikle nakazal dogovorjeni znesek na njen transakcijski račun. S tem jo je zavedel, občanka pa mu je posredovala podatke svojega bančnega računa, iz katerega je storilec v nadaljevanju odtujil 1.087 eur.

V Domžalah so na bazenu policisti ukrepali zoper vinjenega moškega. Ta se je na javnem kraju pijan nedostojno vedel in zmerjal reditelja. Po prihodu policistov se kršitelj kljub opozorilom ni umiril, ter tudi žalil policiste. Ker ni upošteval ukazov policistov in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. kot piše v policijskem poročilu, mu je bil zaradi kršitev javnega reda in miru izdan plačilni nalog.