“Dokler me ni hči, ki študira medicino, posedla in rekla, tolk si pameten fotr”

Veliko je komentarjev, pa kaj je narodu, a je čist znorel z nakupovanjem?
Tud jst sm še do včeraj razmišljal zelo podobno, dokler me ni hči, ki študira medicino posedla in rekla, tolk si pameten fotr, ampak nisi dojel, da je zaželeno, da se v naslednjih dveh, treh tednih čimbolj samoizoliramo.
Idealno bi bilo, da si dejansko ves čas doma. Ne v lokalu na kavi, ne pri sosedu na klepetu, ne vsak dan sproti v trgovini. Ker je težko imeti zalogo za 14 dni, tri tedne, je fino, da jo maš vsaj nekaj in posledično si vendarle manj med ljudmi.
Fotr, najbolj žalostno je, da ti k se maš za brihtola ne štekaš. Kaj je potem z drugimi, ki kokr niso tolk pametni kot ti?
V bistvu je tudi meni šele od včeraj jasno, da je glavni problem v Italiji in seveda tudi drugod, da folk ne jebe ukrepov.
Al ker ne šteka, al pa ker je po defaultu ignorantski.
Draga hči me je še poučila, da je v LJ na voljo 20 respiratorjev. Ne 25, ne 100, ne 500. Kar pomeni, da če bi morali na predihavanje dat 50 ljudi, bi jih pač 30 umrlo, ker ni kapacitet.
Če bi jih moral dat 500, bi jih pač 480 pomrlo. Zato je pomembna samoizolacija, zato ni pametno kupovat sproti. In zato se ne sprdam več nad ljudmi, ki to razumejo in so si naredili zaloge. #odvcerajnekupujemsproti

Vir: https://photos.app.goo.gl/vVTr7mEgjtZBgQN3A