Dobrodelno druženje v gosposki obleki in z ustreznimi motocikli – DGR Ljubljana 2019

Ljubljana/Kamnik, nedelja, 29. september / Gentleman je moški plemenitih lastnosti in uglajenega vedenja.

Definicijo te besede pa ponazarjajo prav gospodi, ki se odpravijo v prefinjeni obleki in s prefinjenimi motocikli po poti od Ljubljane do Kamnika. Vsako leto zadnjo nedeljo v septembru, sedaj že sedmič zapored, prav zaradi svojega videza pritegnejo prenekatere poglede. To je tudi ideja, saj želijo s svojim stasom in glasom opozoriti na moške bolezni, predvsem na razširjeno bolezen rak na prostati, o kateri je premalo znanega, saj do svojega 75. leta starosti za rakom prostate zboli vsak 5. moški. Ob primerni preventivi je bolezen ozdravljiva in tu nastopimo dobrodelni motoristi.

Naš dogodek, na katerem se zbere več kot 170 voznikov na motociklih, združuje enako misleče in se odvija na isti dan po celem svetu. Dobrodelno noto udeležencev, ki so samo v Sloveniji za raziskave te zahrbtne bolezni preteklo leto zbrali 2.200 eur, po napovedih tudi letos čaka sončen dan, kar je več kot odlično za idilično skupinsko vožnjo iz Ljubljane do Kamnika.

Svetovno gledano, se na isti dan z istim razlogom v več kot 90 državah in več kot 600 mestih zbere več kot 110.000 voznikov motociklov. Z dogodkom preteklega leta so zbrali skoraj 6 milijonov dolarjev, ki jih prejmejo ustanove po celem svetu za raziskave bolezni rak prostate.

DGR Ljubljana 2019 se začne v Ljubljani na Kongresnem trgu ob 11. uri, etapa uglajenih voznikov in voznic motociklov pa zaključi vožnjo po trasi Ljubljana – Kamnik okoli 13. ure na Glavnem trgu v Kamniku.

Projekt so podprli tudi znani obrazi, Ciril Komotar, znani vloger Komotar Minuta, nosilec olimpijske medalje Jure Košir, Moto GP komentator Gaber Kržišnik in drugi. Voznike in voznice bosta pozdravila tudi župan Ljubljane gospod Zoran Janković in župan Kamnika gospod Matej Slapar. Začinili pa ga bodo tudi člani Društva onkoloških bolnikov, ki bodo, kot vsako leto do sedaj, podali svoj vidik stanja moške populacije v Sloveniji.

Projekt podpirajo še: podjetje Tinex, Rock Radio, Jerman moto center,  Caferacer kavarnica Kamnik, Media Publikum, Kino Bežigrad, MOL.

Zaključek v sproščenem stilu v popoldanskem jesenskem soncu, ob klasičnih motociklih obljublja prijetno druženje, ki ga lahko doživite le na dogodku, ki ponuja več, na dobrodelnem dogodku Distinguished Gentleman’s Ride.

Dobrodošli torej v nedeljo 29. septembra na Kongresnem trgu oziroma na Glavnem trgu v Kamniku.

Za morebitna vprašanja in odgovore ter srečanja se prosim obrnite na navedeni kontakt.

Andraž Kopitar, 7seven customs
GSM: 00386 40 470 380
e-pošta: [email protected]
[email protected]

Uradna stran dogodka: www.gentlemansride.com
FB stran dogodka DGR Ljubljana: https://www.facebook.com/Gentlemansride/
Poročilo iz dogodka DGR 2018: DGR Ljubljana 2018