Dejan Židan, odidi iz politike, da nam bo boljše!

Nedavno smo lahko prebrali, da je Dejan Židan (SD) na vprašanje, kakšna bo v Sloveniji minimalna plača, ko bo odšel iz politike, odgovoril, da bo približno enkrat višja in da bo zagotovo višja kot tisoč evrov.

Če Židan ne bo izvoljen, bo minimalec vsaj 1000 evrov

Ker mnogi o takšni plači sedaj še sanjati ne upajo, ker se komaj prebijajo skozi mesec »z bistveno nižjim minimalcem«, je odgovor, kaj storiti, da nam bo bolje in da bo višina plače vsaj tolikšna, da bo tudi tistim iz najnižjih slojev omogočala preživetje, povsem jasen in na dlani. Dejan Židan ne sme biti izvoljen za poslanca, tudi leva opcija nam ne sme vladati, da ne bi on slučajno postal minister. Na ta način se bo prisiljen umakniti iz politike in potem lahko pričakujemo, da bo plača v skladu z njegovim odgovorom – ko bo on odšel iz politike, bo minimalna plača približno enkrat višja in da bo zagotovo višja kot tisoč evrov.

Erjavčeva (lažna) obljuba o 1000 evrih najnižje pokojnine

Upajmo pa, da se ob tej Židanovi (SD) obljubi ne bo zgodilo tako, kot se je pri Erjavcu (DESUS), ko nam je pred leti obljubljal, da bo že v času tistega njegovega mandata minimalna pokojnina vsaj 1000 evrov, ravno tako, kot tudi minimalna plača vsaj 1000 evrov.

Erjavec je še vedno »pri koritu«, od te njegove obljube je poteklo že kar nekaj mandatov, a o obljubljeni višini najnižje pokojnine in minimalne plače v višini vsaj 1000 ne duha ne sluha. Ga bodo ljudje zopet (iz)volili? In Židana tudi? Če bodo, potem res ne bo nič od takšnih obljubljenih plača in pokojnin …

J.A.