Danes, torej v sredo 3. maja ob 15. uri, bo v Ljubljani na Trgu republike potekal že četrti vseslovenski upokojenski shod. Pobudnik civilne iniciative Glas upokojencev Slovenije Pavel Rupar je sporočil, da bo shod trajal uro in pol, na čelu povorke bodo harmonikaši, ki bodo igrali slovenske pesmi.

 

Tudi tokrat se bodo udeleženci shoda sprehodili po centru mesta. Najprej bodo šli do predsedniške palače, kjer se bo predsednici republike Nataši Pirc Musar zapelo podoknico. Od tam bodo pot nadaljevali do Gregorčičeve pred poslopje vlade, kjer se bo zapelo Robertu Golobu.

Nato bodo naredili manjši krog po Slovenski, Cankarjevi in nazaj na Prešernovo. Obhod bo trajal okoli 40 minut in bo imel počasnejši tempo kot na tretjem shodu!

Kdor ne more hoditi, bo počakal na Trgu republike v Ljubljani. “Peli bomo! Slovensko himno bomo peli! Peli bomo slovenske pesmi, vsekakor tudi Čebelice, Slovenija, od kod lepote tvoje,” napoveduje Rupar in dodaja, da bodo na shodu prisotni tudi Jožica Svete in harmonikaši, ki bodo zaigrali V dolini tihi in še marsikatero.

Prinesite raglje, pokrovke, bobne, piščalke, karkoli, ker bomo glasni! Prinesite kako jabolko, črn kruh, namazan z zaseko, če bo kdo lačen, naj bo to slovenska hrana, je sporočil Rupar.

Pozval k medsebojnem spoštovanju

Ljudi je pozval, naj prinesejo voljo do borbe, upora in uspeha, ljubezen do domovine. “Prinesite dobro voljo in pogum, ker bomo zmagali,” je dodal in še posebej poudaril:

Prav tako pa je Rupar pozval udeležence, da s seboj prinesejo overjene obrazce za zakon o dvigu pokojnin. Oddali jih boste lahko na štirih točkah, ki bodo na Trgu Republike.

 

Spletno uredništvo