V zadnjih 24 urah je bil na interventni številki policije 113 zabeležen 1.401 klic. Med 589 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 131 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

 

V 119 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 6.40 so na avtocesti Vrhnika–Brezovica pred izvozom Brezovica na prehitevalnem pasu trčila 4 osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka. Poškodovanih ni bilo.

Ob 10.22 sta na Visokem, občina, Šenčur, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč poškodovani osebi, očistili cesto ter pomagali policiji.

Ob 10.43 je na gozdni cesti nad Postajo, občina Tolmin, vozilo nasedlo na robu vozišča. Gasilci PGD Tolmin so s tehničnim posegom vozilo potegnili na vozišče.

Ob 14.18 sta na cesti Novo mesto–Metlika, pri kraju Dolnja Težka Voda, občina Novo mesto, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, reševalcem NMP nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorja in z voznega pasu umaknili poškodovano vozilo. Delavci cestnega podjetja so počistili cesto. Reševalci NMP Novo mesto so oskrbeli dve poškodovani osebi in ju prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 14.49 se je pri naselju Topolc, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin, vozilo potegnili na cesto in postavili na kolesa ter nudili pomoč avtovleki. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.46 sta na severni obvoznici v Ljubljani trčili dve osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in počistili cesto. Reševalci NMP Ljubljano so oskrbeli tri poškodovane osebe in jih prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.14 so na Babnem, občina Celje, trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter počistili cesto. Poškodovanih ni bilo.

Ob 19.09 sta na glavni cesti v naselju Košnica, občina Celje, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in očistili cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 22.10 je na cesti med naseljema Drskovče–Zagorje, občina Pivka, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo na boku. Gasilci PGD Pivka in Postojna so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, vozilo stabilizirali, postavili na kolesa, odklopili akumulator ter ga do prihoda vlečne službe odmaknili na bližnji travnik.

Ob 0.39 je prišlo do prometne nesreče osebnega vozila na avtocesti Celje–Ljubljana pred izvozom Šempeter v občini Žalec. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, pregledali vozilo in okolico ter odklopili akumulatorje. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, reševalci NMP so jo prepeljali v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 51 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, po 5 kaznivih dejanj povzročitev telesne poškodbe in nasilje v družini, 3 grožnje, po 2 kaznivi dejanji rop, drzna tatvina in ponarejanje denarja ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V noči na 10. 3. 2023 je bil v Kamniku ukraden osebni avtomobil znamke Renault twingo, 1.2, letnik 1998, rdeče barve, registrskih oznak LJ H1-11D.

V noči na 10. 3. 2023 je bil v okolici Šentilja v Slovenskih goricah ukraden kmetijski traktor Steyr Compact 4095, rdeče-bele barve, letnik 2009, številka šasija: Z8JC15143.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 56 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 38 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Nepala (19), Indije (8) in Turčije (8).

 

Spletno uredništvo