Danes v sredo, 1. marca se bo ob 15 uri odvijal že drugi veliki vseslovenski protest upokojenk in upokojencev v Ljubljani! Glas upokojencev mora biti in bo slišan, so pred prvim protestom povedali organizatorji!

Zjutraj se je oglasil tudi pobudnik Pavel Rupar, ki je na svojem profilu zapisal:

Drage mamice, dragi očetje, sinovi in hčere!
SREDA 1. MARCA JE TU..
VSEM, KI BOSTE ŠLI NA POT NA SHOD V LJUBLJANO ŽELIM SREČNO VOŽNJO!
VSEM ŽELIM LEP, PONOSEN IN UPANJA POLN DAN!
VSEM ŽELIM, DA NAM BO LEPO, DA BO MIRNO, DOSTOJANSTVENO, KULTURNO!
VSEM ŽELIM, DOBRO SODELOVANJE IN VSEM NAM USPEH, KER NAM MORA BITI ŠE NEKAJ ČASA LEPO NA TEM SVETU..
V Ljubljani rahlo sneži, toplo se oblecite! S seboj ponesite le zastavo naše ljube SLOVENIJE in primerne transparente.. Pa veliko dobre volje, veselja in kakšen topel objem za koga, POKAŽIMO, DA SE IMAMO RADI, ČEPRAV NAS POKVARJENI MEDIJI NENEHNO SPODBUJAJO K SOVRAŠTVU!
DANES SE ZAČENJA NOVO POGLAVJE V ZGODOVINI SLOVENIJE, BODI DEL TEGA DOGODKA!
SE VIDIMO OB 15. URI..!
RAD VAS IMAM, PONOSEN SEM NA VAS!!

Spomnimo, da se je točno pred mesecem dni, 1. februarja odvija prvi protest, na katerem se je zbralo ogromno število ljudi. Večinoma upokojenk in upokojencev, a tudi delovnega prebivalstva in mladih ni manjkalo.

Organizatorji so jasno povedali, da bodo s protesti nadaljevali, ker ne bodo dopustili, da so upokojenci porinjeni na rob družbe in pod prag revščine.

Vse se draži, lanska inflacija je bila več kot deset odstotna, socialni transferji se dvigujejo z današnjim dnem za višino lanske inflacije, pokojnine pa so dvignili za polovico le te! Ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije, ki so v tem trenutku pravzaprav edini, ki se za upokojence resnično borijo, za razliko od tistih, ki bi se morali, ne bo odnehala.

Danes ob 15 uri na Trgu republike bo ponovno slišana slovenska pesem, bodo ponovno plapolale slovenske zastave in če bo udeležba le tolikšna, kot je bila pred mesecem dni, bo trg poln slovenskih upokojenk in upokojencev.

Morda pa tokrat pride tudi kakšen predstavnik vlade, kdo ve.

 

Spletno uredništvo