Ko poskusiš sinu razložiti, kako se sestavi vlada v državi … pa ne razume …a kdo sploh razume tak nesmisel?

Kako lahko opozicijska stranka podpira koalicijskega mandatarja, ne pa koalicijskega programa? Ali ne pomeni opozicija nekaj, kar je nasproti poziciji. Očitno pišemo zgodovino vladanja…In ko opozicijski veljak, ki ne podpira pozicijskega programa, zahteva pa izključno prednost pri odločanju o vladi in vsem, izjavi, kakšno srečo imamo pri nas, ker so oni rešili demokracijo (mimogrede pri nas bo vladala manjšina) v primerjavi s sosednjo državo Madžarsko, kjer živijo in vladajo nedemokratično tisti, ki so bili izvoljeni z izjemno večino… zdaj pa res ne razumem nič več. Očitno je za razumeti slovensko politiko premalo najvišji akademski izziv, je treba biti faliran študent, da lahko demokratično izvoljenim vladam očitaš nedemokracijo, medtem ko sam izsiljuješ… nekako bi se razumel njega, ker v realen svetu in med ljudmi, ki resnično poznajo gospodarstvo, ni kredibilen.

Zamerim pa ljudem, ki se bodo podpisali pod tak nesmisel samo za ceno, da na oblast ne pride zmagovalec volitev. In to z besedami polnimi nestrpnosti o tem, kako je on izključujoč…

Nisem politično aktiven, nikoli nisem bil, a mislim, da je demokracija v Sloveniji ta vikend doživela najnižjo točko v zgodovini, no morda je bilo tako samo se v času enopartijskega sistema. Ali si z nami, če pa nisi, si proti nam in te je potrebno onemogočiti. Kaj bo s programom in Slovenijo, ni nikomur več mar. Polna usta politikov o podpori gospodarstvu so pozabljena.

Hvala ugledni politiki strank Šarec, Cerar, Bratuškova, Židan, Erjavec in demokrat Mesec. Taki, ki podprejo tovrstno vladno rešitev, obenem pa so polni glasu o tem, kako so drugi nedemokratični, si ne zaslužijo mojega glasu nikoli v prihodnosti več. Taki ne razumejo pojma demokracija. Danes je demokracija v Sloveniji umrla!