Cvetlične iluzije vabijo v Arboretum Volčji Potok

V Arboretumu Volčji Potok se vseskozi z različnimi pristopi trudijo privabljati širšo javnost. V lanskem letu so skupaj z različnimi podjetji, med njimi je tudi Hiša iluzij iz Ljubljane, ustvarili ‘Cvetlične iluzije’, katerih namen je privabiti tudi tiste, ki jih cvetje ne navdušuje. Cvetje nam želijo prikazati v drugačni, zanimivi perspektivi.

‘Cvetlične iluzije’ si lahko razmišljujoče ogledujete in preverjate njihove perspektive v parku in v šotoru pri upravi (razstavni prostor v pristavi je trenutno zaprt). Ali res verjamete svojim očem? Je tisto, kar vidite, resnično? Ali je morda le videti tako?

Vstopili boste v cvetlični svet optičnih iluzij, kjer se boste na lastne oči prepričali, da vam oči včasih lažejo. Predstavili vam bodo nekaj preprostih trikov, ki so jih ustvarili v Arboretumu Volčji Potok. Znašli se boste na stropu sobe, pogledali v navidezno neskončnost, odkrivali nove dimenzije prostora in uživali v navidezni resničnosti. Seveda pa ne boste uživali le v iluzionističnih cvetlicah, ampak tudi v pravih cvetočih travnikih.

Iluzíja je popačenje čutnega zaznavanja. Vsako človeško čutilo lahko zapeljejo iluzije, najbolj znane so optične iluzije. Optična iluzija ali optična prevara je slika, ki jo možgani tolmačijo drugače kot bi jo morali, da torej ni skladna z resničnostjo.

O. U.

Vir: https://www.arboretum.si/