V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.324 klicev. Med 507 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 72 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru, ter 53 kaznivih dejanj.

V 68 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 4 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 10.48 je v naselju Sveti Primož na Pohorju, občina Vuzenica, osebno vozilo zdrsnilo z vozišča. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom izvlekli vozilo nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 13.06 je na cesti H4 med priključkom Vipava in predorom Tabor, občina Vipava, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in očistili cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.56 je na cesti med naseljema Mali Slatnik in Križe, občina Novo mesto, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč policistom, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočin ter vozilo odmaknili z vozišča. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 16.54 je v naselju Spodnje Škofije v Kopru osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in rešili voznika z vozila. Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 17.28 je na cesti Kozina–Petrinje, občina Hrpelje – Kozina, osebno vozilo trčilo v divjega prašiča. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in razlito hladilno motorno tekočino posuli z absorbentom.

Ob 18.37 sta v križišču Peruzzijeve in Jurčkove ceste v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi in reševalcem NMP Ljubljana pri reševanju poškodovane z vozila, odklopili akumulator in nevtralizirali motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.18 je na cesti Podturn–Črnomelj, pri naselju Srednja vas, občina Semič, osebno vozilo zapeljalo s ceste in obstala ob potoku. Gasilci PGD Črnomelj so razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč policiji in postavili lovilna črevesa na gladino potoka. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 4 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 75 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 51 na območju PU Koper, 22 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistan (49), Kongo (14), Indija (6).

 

Spletno uredništvo