Četrta smrtna žrtev: Na obrežju Save našli truplo starejšega moškega

Na obrežju reke Save so policisti dopoldan zjutraj našli mrtvega moškega, po prvih podatkih bi bila lahko smrt posledica poplav. Glede na sedaj zbrana obvestila je bil najden nekaj 100 metrov od bivališča, ki ga je imel na obrežju reke.

Vremenska ujma in katastrofalne poplave, ki so zajele Slovenijo, so tako po doslej znanih podatkih, kot kaže, terjale štiri smrtne žrtve. V Kamniku je v petek umrla državljanka Slovenije, starejšo osebo so našli pred hišo, kjer je živela. Že v četrtek zvečer pa sta v gorah umrla dva Nizozemca, stara 52 in 19 let. Zanju naj bi bil usoden udar strele.

Medtem STA poroča, da je zaradi poplav v Sloveniji pogrešanih najmanj pet nizozemskih državljanov, je za nizozemsko radiotelevizijo NOS sporočil tiskovni predstavnik nizozemskega zunanjega ministrstva. Skupno naj bi iz kampov evakuirali več kot 400 Nizozemcev, dva pa sta med poplavami umrla.

Za zdaj ni jasno, kje je pet Nizozemcev pogrešanih niti ali gre za posameznike ali skupino, povzema ugibanje tiskovne agencije ANP radiotelevizija NOS. Tudi nizozemsko zunanje ministrstvo ni znalo pojasniti, ali so morda le nedosegljivi ali gre za druge okoliščine.