V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.605 klicev. Med 639 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 118 prometnih nesreč, 92 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

 

V 95 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 0.42 sta v naselju Vurmat, občina Podvelka, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in usmerjali promet. Poškodovana oseba je sama poiskala zdravniško pomoč.

Ob 11.29 se je v naselju Rakitnik, občina Postojna, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prevozu dveh poškodovanih oseb v ZD Postojna. V nesreči so bile poškodovane štiri osebe, dve osebi sta bili prepeljani v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana, dve pa sta bili dokončno oskrbljeni v ZD Postojna.

6. 5. 2023 ob 13.25 se je na lokalni cesti v naselju Marno, UE Hrastnik, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 17-letni voznik je vozil osebni avtomobil po lokalni cesti skozi naselje Marno iz smeri naselja Unično v smeri Dola pri Hrastniku. Ko je pripeljal iz levega preglednega ovinka v ravnino, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal desno izven vozišča in trčil v drevo. Voznik je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče, medtem ko se je 18-letni sopotnik v vozilu hudo telesno poškodoval. Gasilci PGD Hrastnik – mesto in Trbovlje – mesto so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom omogočili dostop reševalcem NMP Trbovlje do ponesrečencev. V nesreči eno poškodovano osebo so reševalci na kraju oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Celje, druge poškodovane osebe pa kljub reanimaciji niso uspeli rešiti.

Ob 13.05 se je v naselju Hinje, občina Sevnica, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi motorista.

Ob 14.26 sta v Šentjurju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, iz vozila rešili osebo, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 17.49 sta na cesti Godovič–Idrija v Zali, občina Idrija, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Idrija, ki so ponesrečenca oskrbeli. Motorist je bil prepeljan v UKC Ljubljana.

Ob 18.48 sta na severni ljubljanski obvoznici, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, posuli razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovanima do prihoda reševalcev NMP.

Ob 20.32 so na Rakuševi ulici v Ljubljani trčila štiri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli dve poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 68 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. Sedem kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 28 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 ropa, 2 grožnji ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 126 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 113 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (33), Bangladeša (24), Nepala (15).

Spletno uredništvo