Pred nočjo čarovnic, 31. oktobra, ko se tudi konča mesec varčevanja, smo malce za šalo preverili vraže, ki lahko vplivajo na naše denarnice.

Ste prepričani, da se vas na petek trinajstega drži smola? Ali pa da vam bo dimnikar prinesel srečo, če se primete za gumb, ko ga vidite? Potem se nikar ne popraskajte po srbeči desni dlani! Vsekakor pa se mirno čohajte, če vas srbi leva. Kaj morate še delati in česa ne smete storiti, da boste imeli veliko denarja? Zanimive primere so zbrali na spletni strani www.wisebread.com.


  • Srbeče dlani: lahko dobite ali izgubite!

Srbeča desna dlan je dobro znamenje, saj boste dobili denar, piše na spletni strani Palmistry and Hand Analysis. A pozor! Nikar se ne popraskajte, saj boste s tem ustavili denarja. Srbeča levica po drugi strani pomeni, da boste denar izgubili. Popraskajte se ob kos lesa, da ublažite srbečico in zaščitite svoje finance.

  • Dame, ne odlagajte torbice na tla.

Po feng šuju je torbica simbol bogastva. Če jo odložite na tla, je to znamenje nespoštovanja in neupoštevanja denarja.

  • Poraščene roke = bogastvo.

Poraščene roke in prsni koš naj bi kazali, da bo lastnik dlak nekoč bogat.

  • Ptičji kakci prinesejo veliko bogastvo.

Ko vas naslednjič iz zraka preseneti neprijetna ptičja pošiljka, lahko skačete do neba! Ptičji kakec na vas je namreč sporočilo, da prihaja bogastvo.

  • Nosite pajka v žepu.

Ko se denarni pajek iz roda Linyphiidae sprehodi čez vaša oblačila, ki jih nosite, ali pa če ga kar spravite v žep, ta ne bo nikoli brez denarja.

  • Izrecite besedo denar, ko vidite zvezdni utrinek.

Po neki vraži je dovolj, da izrečete denar le enkrat, po drugih pa kar trikrat ali celo tolikokrat, kolikokrat lahko v času padanja kometa.

  • Ne žvižgąjte doma!

Rusi verjamejo, da žvižganje doma odpihne denar stran. Vraža je povezana z ruskim pogledom na prihodnje finančne načrte, ki mora biti črnogled, v nasprotnem primeru vas čaka smola.

M. K.

Vir: Moje finance, št. 10, oktober 2019