V nedeljo, 1. decembra se bo s prižigom prazničnih luči v centru Domžal slavnostno pričel Čarobni december. Točno ob 17. uri bo župan Občine Domžale Toni Dragar prižgal lučke na novoletni jelki po imenu HANA, ki bo zasijala sredi Domžal.

Dogajanje se bo kasneje preselilo na prireditveno ploščad ob tržnem prostoru, kjer bo občinstvo zabaval Vili Resnik s skupino.

Naša jelka bo petnajst metrov visoka, tokrat bo imela zelene veje in okrašena bo z več tisočimi led žarnicami, izjemno unikatna, saj bo popolnoma »eko« – uporabljali bomo eko led žarnice in nobena jelka ne bo padla za naš okras.

December je čas, ko Domžale še bolj zaživijo in se pokažejo v svojem sloganu – prostor zadovoljnih ljudi. Letos smo si zamislili december malce drugače. Ohranjamo dogodke, ki so dobro obiskani in v katere verjamemo, smo si pa želeli posodobiti ponudbo oz. jo še bolj približati našemu mestu. Če v Ljubljani najdemo velike odre na Kongresnem trgu, smo si mi zamislili novost  – butično in praznično okrašeno Čarobno mesto z glasbeno akustično ponudbo, v lesenih hiškah pa praznično gurmansko in darilno ponudbo. Čarobno mesto se bo odvijalo 10 dni v Slamnikarskem parku za občinsko stavbo od petka 20. decembra do ponedeljka, 30. decembra 2019, med 17. in 22. uro. Izjema je 24. december,  ko ne bo nič programa.

V glasbenem paviljonu se bodo zvrstili nastopi Maje Keuc, Slavka Ivančiča, Ditke, New Swing Quarteta, Kristine Oberžan in Nejca Škofica, Alenke Godec, skupine Manouche in Avtomobilov. Obljubljamo, da bo res čarobno!

Tudi dogajanje na tržnem prostoru bo pestro. Poleg redne prodaje lokalnih pridelkov (poleg redne domače ponudbe na tržnem prostoru) in Miklavževega sejma z obiskom Miklavža (30. november), se nam obeta še Božični sejem z obiskom Božička (21.december).

Hrošček Simon nas vedno spomni, da moramo pomisliti tudi na najmlajše občane. Najprej nas bo v Športni dvorani Domžale obiskal Miklavž (5. december) in otroke tudi obdaril. Otroci so dobrodošli tudi na 5. Božičkovem dobrodelnem teku in pohodu (14. december), ki ga bodo z otroškim tekom pričeli prav najmlajši na Stadionu Domžale. Starejši pa bomo z Božičkovimi kapami za dober namen tekli ob Kamniški Bistrici. Božiček in Dedek Mraz pripravljata prav posebno presenečenje v Češminovem parku, Božiček 20. decembra, Dedek Mraz pa na otroškem silvestrovanju 31. decembra.

Dan samostojnosti in enotnosti vsako leto praznujemo v Športni dvorani Domžale na koncertu Godbe Domžale, že naslednji dan pa nas čaka vrhunski novoletnkoncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik. 31. decembra bomo vkorakali v novo leto 2020 skupaj z ansamblom Veseli Begunjčani.

Vabljeni v praznični objem Čarobnega decembra v Domžalah!

Teja H.