Vlada bo na današnji seji, ponovno kot vsak teden, razpravljala o epidemiološki sliki v Sloveniji. Po vseh kazalcih se uvrščamo v oranžno fazo. Ali sledijo nova sproščanja?  

 

Včerajšnji rezultati so bili sicer malce višji, a kljub temu se po vseh kazalcih uvrščamo v oranžno fazo. Včeraj so pri 4816 opravljenih PCR testih potrdili 1034 novih okužb, kar kar predstavlja 21,5 odstotni delež vseh testiranih. V bolnicah se zdravi 631 bolnikov od katerih 155 oseb potrebuje intenzivno zdravljenje. Umrli so štije bolniki. Včerajšnje 7-dnevno povprečje znaša 706.

Glede na vse podatke se Slovenija uvršča v oranžno fazo. Niso pa povsod isti rezultati. Trenutno najslabše kaže zasavski, savinjski in primorsko notranjski regiji, ki je v tem trenutku po vladnem semaforju v rdeči fazi. Najboljša slika po vladnem semaforju je v primorsko notranjski regiji, ki se uvršča celo v rumeno fazo.

Kaj nam prinaša oranžna faza?

Posnetek zaslona

Glede na epidemiološke podatke se pričakuje, da bo spoščeno gibanje med regijami, najverjetneje pa bo rdeča regija ostala zaprta. Prav tako naj bi se trgovinska dejavnost sprostila v celoti in odprle terase in vrtovi lokalov tudi v tistih regijah, kjer so zdaj še zaprti. Kaj nam bo prineslo sproščanje pa več po seji vlade, ki je predvidena danes popoldan.