Bi radi postali oblikovalci kovin?

Na pobudo podjetij Livar d. d. in Akrapovič d. d. je Občina Ivančna Gorica pristopila h koordinaciji gospodarstva in Srednje šole Josipa Jurčiča v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije.

Izjemno uspešno gospodarstvo v Občini Ivančna Gorica in sosednjih občinah, pri še bolj dinamičnem razvoju, omejuje pomanjkanje ustreznih kadrov.

Zato je sodelovanje med gospodarstvom ter izobraževanjem nujno in programi vajeništva se kažejo kot zelo primeren način za usposabljanje kadrov. V ta namen so podjetja pripravljena ponuditi praktično usposabljanje z mentorstvom v njihovih obratih in tudi štipendije dijakom.

Poleg Livarja in Akrapoviča so k projektu pristopila še podjetja Elvez in IMP Armature ter iz sosednjih občin Kovikor (Šmartno pri Litiji), Fines (Grosuplje), podporo pa je izrazil tudi trebanjski Trimo.

V času izdelave elaborata je namero izkazalo še nekaj podjetij, saj je zanimanje za sodelovanje s strani gospodarstva veliko.

Jutri, to je v sredo, 17. 10. 2018, ob 11. uri, bo v prostorih Srednje šole Josipa Jurčiča predstavitev elaborata GZS in vloge za pridobitev programa Oblikovalec kovin.

Po predstavitvi bodo za izjave na voljo:

–          župan Občine Ivančna Gorica, g. Dušan Strnad

–          ravnatelj Srednje šole Josipa Jurčiča, g. Milan Jevnikar in

–          predstavnica Gospodarske zbornice Slovenije, ga. Andreja Sever

Za dodatne informacije:

Tomaž Smole, podžupan; [email protected] in 051 691 089