“Črna” kronika Policijske postaje Kamnik

28. 8. 2017

PROMETNA NESREČA V SREDNJI VASI

Policisti so v Srednji vasi obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznika nasproti. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

29. 8. 2017

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU

V križišču Šolske ulice in regionalne ceste v Kamniku so policisti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi neupoštevanja svetlobnih prometnih znakov.

30. 8. 2017

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

V Komendi je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,82 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policisti so moškemu v Kamniku zasegli  zavitek z neznano belo snovjo, za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

31. 8. 2017

TATVINA MOPEDA

V Kamniku je bil odtujen moped znamke Tomos avtomatic, modre barve. Storilec je lastnika oškodoval za okoli 250 evrov.

Fotografija je simbolična.

Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

  1. 9. 2017

NEZAVAROVAN PES V MEKINJAH   

Obveščeni smo bili o nezavarovanem psu v Mekinjah. Ugotovljeno je bilo, da se je prijavitelj sprehajal po ulici, ko je z dvorišča ene od stanovanjskih hiš pritekel večji pes in ga ugriznil v nogo. Prijavitelj je poiskal zdravniško pomoč v ZD Kamnik. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zoper lastnika psa sledi ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

2. 9. 2017

ALKOHOLIZIRANA VOZNICA

Policista sta v Podgorju imela v postopku voznico, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen ji je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznica 0,64 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Fotografija je simbolična

Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznico bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

3. 9. 2017

INTERVENCIJA V KAMNIKU

Policisti so v Kamniku obravnavali spor med sosedi. Ugotovljeno je bilo, da sta se na dvorišču pred stanovanjskim blokom sprla soseda, ki sta vpila in žalila drug drugega, nakar se je opogumila še žena kršitelja. Vsem je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

A. P.