Ali pri nas vlada brezvladje?

Premier je namreč s svojim odstopom razpustil vladajočo koalicijo in čez noč
postal predsednik tehnične vlade, ki bo do volitev opravljala le “tekoče posle”.

Celotno ministrsko ekipo je s to bolj ali manj (ne)pričakovano potezo “razbremenil” predvolilnega vrenja, samo z eno potezo je umaknil z vladne  mize Palestino, konopljo in druge predvolilne neprijetnosti in neuspešna  pogajanja s sindikati javnega sektorja, ki so na koncu po neusmiljenem preigravanju na izčrpavanje vlade ostali praznih rok, potem ko so bili v procesu pogajanj že blizu zelo sprejemljivih rešitev.

Služba vlade Republike Slovenije za zakonodajo v dokumentu, naslovljenem na kabinet vlade in generalni sekretariat, dan po odstopu Mira Cerarja poudarila, da se je pa pri opravljanju tekočih poslov treba izogibati vsem aktivnostim, ki izstopajo iz normalnega vsakdanjega dela: “Pri sprejemanju odločitev je treba skrbno pretehtati njihovo utemeljenost in odločitve izrecno obrazložiti z vidika vprašanja, ali neka odločitev spada med tekoče posle, in zakaj.”

O kakšnem morebitnem izstopanju iz normalnega vsakdanjega dela slovenske vlade pa ni ne duha ne sluha. Kje so raziskovalni slovenski novinarji? Mar jih ni več?

Vir: Finance

O. U.