Ali bo danes slovenski volilec poraženec?

Jutri, to je v nedeljo, 18. novembra 2018, se že ob sedmih zjutraj začnejo volitve. Volilinih lističev oz. papirjev bo kar nekaj. Najmanj trije, če se ne motimo.

Če predpostavljamo, da boste odšli na volitve, ne bo enostavno obkrožiti svoj “glas”, še manj pa oddati svojo glasovnico. Ki bodo postavljene in in označene bogsigavedi kako. Občinska volilna komisija je sicer imela t.i. inštruktaže, vendar je  interpretacija volilnih postopkov oz. pravil v “domeni” oz. pristojnosti predsednikov volilnih komisij, ki so menda izenačeni – po novem – (glede plačila) s člani volilnih komisij.

Kdo je najbolj odgovoren za delo v volilnih komisijah, ni več jasno, saj ni več natančno določeno. Vsi ali nihče?

Skratka, vaš portal OS vam svetuje, da si res vzamete nekaj svojega dragocenega časa, da izvolite tistega, ki je vreden vašega zaupanja.

Naj vam ne bo nerodno, če boste imeli težave pri tem, da se obrnete na volilno komisijo, ki vam je dolžna pojasniti vse, kar ali česar vam ni oz. ne jasno.

Nikar ne pozabite na preferenčni glas, svoj pravi glas! Ko ga boste vpisali v “prazen kvadratek“, boste takrat zares glasovali!

Zato so tam!

O. U.

Vsak volilec, ki bo šel jutri na volitve, želi biti v družini zmagovalcev! Če boste volili v občini Domžale, na glasovnici le poiščite “pravljično število”, pa ga brez zadržkov obkrožite. Prepričani bodite, da vam ne bo žal!

Ne bojte se oditi na volišče, tam vas ne čaka bav – bav! 

                                          Korajžno!

                                          Odločno!

                                           Čim prej!