Danes si vzemite si čas in si privoščite nekoliko nenavadno nedeljsko kosilo. Za začetek morda avokadovo juho, nato piščanje prsi s polentno skorjo ter salso z mangom in črnim fižolom.
Avokadova juha
Sestavine:
1 večja kumara
6 dl kislega mleka z 1,3 % maščobe (ali tekoči jogurt)
1 zrel avokado
1 majhna rdeča čebula, nasekljana
malo sveže bazilike
1 V multipraktiku zmešamo kumare, kislo mleko, olupljen avokado, rdečo čebulo in baziliko. Zmešamo, da postane juha gosta, in začinimo po želji s soljo in poprom.
2 Okrasimo s sesekljanim paradižnikom, baziliko in sokom limete.
Piščančje prsi s polentno skorjo
Sestavine:
1 dl instantne polente
1 žlica mletega koriandra
80 dag piščančjih prsi ali filejev
sol
poper
olje za peko
1 V posodi zmešamo polento, koriander, sol in poper ter potresemo po vrhu piščančjih filejev.
2 V ponvi segrejemo olje in vanj položimo meso, tako da je posuta stran spodaj. Pečemo toliko časa, da postane zlate barve, obrnemo in pečemo še toliko časa, da je piščanec pečen. Ponudimo s salso.
Salsa z mangom in črnim fižolom
Sestavine:
1 večji mango, olupljen in narezan na velikost fižola
30 dag kuhanega črnega fižola
15 dag kuhane koruze
srednje velika rdeča čebula, nasekljana
malo svežega koriandra
sok ene limete
1 žlička sladkorja
malo tabaska po želji
1 Sestavine zmešamo skupaj, solimo in popramo po želji.
Rabarbara s cabarnetom sauvignonom
Sestavine:
5 dl caberneta sauvignona
2,5 dl sladkorja
malo pomarančne lupine
malo limonove lupine
1 kg rabarbare
ščep soli
1 V posodi zavremo vino, sladkor in lupine, da se sladkor stopi.
2 Dodamo na dva centimetra debelo narezano rabarbaro in sol, kuhamo toliko časa, da začne postajati mehka (približno osem minut).
3 Rabarbaro poberemo ven in položimo na krožnik. Preostalo vino kuhamo še toliko časa, da se zgosti na približno štiri decilitre, in prelijemo čez rabarbaro.
Vir: priloga Odprta kuhinja