V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.594 klicev. Med 616 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 118 kaznivih dejanj.

V 108 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  3 pa huje telesno poškodovani. 1 oseba je v prometni nesreči izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike.

Ob 6.03 je okoli 300 metrov od odcepa ceste Vrhnika–Horjul proti Podlipi, občina Vrhnika, osebno vozilo zapeljalo na brežino in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka. Poškodovan ni bil nihče.

Ob 11.00 se je v naselju Velika Sela, občina Črnomelj, voznica s štirikolesnikom prevrnila in ostala pod vozilom. Še pred prihodom gasilcev PGD Črnomelj so krajani dvignili vozilo. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovano voznico oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 13.25 sta v Kidričevem bočno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter oskrbeli ponesrečeno osebo do prihoda reševalcev NMP Ptuj.

21. 2. 2023 ob 14.58 se je na regionalni cesti Pesnica pri Mariboru – Šentilj zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 50-letni voznik osebnega avtomobila je vozil izven naselja Štrihovec, iz smeri Pesnice pri Mariboru v smeri Šentilja, in je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom svojega vozila trčil v osebni avtomobil, katerega je pravilno vozil 68-letni voznik, ki je ostal ukleščen v vozilu. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom izrezali ukleščenega voznika iz vozila, vendar je na kraju nesreče zaradi hudih telesnih poškodb umrl. Še dve poškodovani osebi so reševalci NMP oskrbeli in ju prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Ob 15.47 sta na avtocesti med Mursko soboto in Mariborom v bližini predora Cenkova, občina Cerkvenjak, trčili osebno vozilo in vozilo, ki je zdrznilo z vozila za vleko. Gasilci PGD Murska sobota, Gornja Radgona in JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in očistili iztekle motorne tekočine. V nesreči je bila poškodovana oseba, ki je bila v nadaljnjo oskrbo prepeljana v UKC Maribor.

Ob 16.30 je na Kajuhovi cesti v Ljubljani osebno vozilo zapeljalo z vozišča in pri tem trčilo v stanovanjski objekt. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo.

Ob 21.00 je na cesti Izlake–Kisovec v občini Zagorje ob Savi osebno vozilo zapeljalo c ceste in se prevrnilo v potok Medija. Gasilci PGD Zagorje-mesto in Trbovlje-mesto so zavarovali kraj dogodka, pregledali vozilo ter odklopili akumulator. Ponesrečeno osebo so oskrbeli reševalci NMP Zagorje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 52 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, 6 nasilij v družini, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 grožnje, po 3 ponarejanja denarja in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 rop in ponarejanje listin.

21. 2. 2023 je bila v Celju prijavljena tatvina osebnega avtomobila Renault kangoo 1.6 16V, letnik 2011, bele barve, z registrsko številko MS KF-730.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško 67 tujcev, 51 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 3 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Kranj. Največ obravnavanih tujcev je bilo državljanov Maroka (39) Kube (16) in Irana (6).

Spletno uredništvo