V soboto, 10. septembra se bo odvijal že šesti festival kave. Za obiskovalce pripravljajo avtentično potovanje v svet edinstvenih kavnih okusov, kakor tudi pravo pašo za oči v obliki poslikav na skodelicah kave.

6. Festival kave se bo odvijal to soboto na Vrhniki in sicer v parku pred Cankarjevim domov od 10 – 22 ure. V primeru slabega vremena je Festival prestavljen v telovadnico OŠ Ivana Cankarja Vrhnika.

Avtentično potovanje v svet edinstvenih kavnih okusov! Pridite preverit na stojnice naših pražarn ali pa se udeležite okušanja kave (cupping). Lahko boste pokusili specialty kave, kave s poreklom, kave procesirane in fermentirane na posebne in eksperimentalne načine…

Latte art in obisk latte art mojstric! V goste smo povabili mojstrico latte art Carmen Clemente (ITA), ki je letos na Svetovnem prvenstvu v latte art prejela naziv Svetovne prvakinje. Poleg tega se nam bo pridružila tudi Tjaša Rogelj (SLO), umetnica ustvarjanja najlepših in tudi noro okusnih kav, ki bo na svoji stojnici ponujala selfie coffee (poseben printer, ki na mlečno peno natisne kar želite).

A to ni vse, kar vam festival ponuja. Čaka vas tudi:

  • Koncert BATISTA CADILLAC ob 20.uri 
  • Mini latte art delavnice, kjer se boste lahko sami naučili umetnosti risanja po kavi z mlečno peno
  • Kulinarična ponudba: od burgerja s kavnimi prilogami do vafljev s kavnimi prelivi
  • Pivo s kavo
  • Skodelice in nakit iz kavnih zrn ter drugi izdelki umetnostne obrti
  • Foto stojnica s prav posebnimi zabavnimi pripomočki
  • Bogat spremljevalni program: ogled Pivovarne HumanFish in degustacija, ustvarjalne delavnice za male in velike, dokumentarni film v Kinu Vrhnika, in še in še

Popestrite si običajno soboto in okusite kavo na najrazličnejše načine. Zanimivo in pestro dogajanje bo poskrbelo za vse, tudi za najmlajše.

 

Spletno uredništvo