Nujna vzdrževalna dela in predčasno prekinjena pogodba

Kavarna Veronika, osrednji in največji kamniški gostinski lokal, ki leži v starem mestnem jedru in je v lasti Občine Kamnik, bo do nadaljnjega zaprta (že več kot pol leta). V kavarni je namreč treba čim prej izvesti nujna vzdrževalna dela. Nujno pa bo treba še odpraviti nekatere tehnične napake, zaradi katerih v njej ni bilo možno normalno delo. Zaradi tega je Barbara Burnik, najemnica kavarne, dve leti pred iztekom pogodbe, predčasno prekinila najemno razmerje (znesku 990 evrov na mesec brez DDV) z Občino Kamnik.

Nenadni izlivi kanalizacijske vode

Izvedelo se je, da naj bi bile tehnične težave povezane predvsem z neustrezno izvedenim kanalizacijskim sistemom, zato je med obratovanjem lokala velikokrat prišlo do nepričkovanih in nenadnih izlivov sanitarne vode, in sicer v različnih prostorih. Posledica teh neprijetnih izlivov pa je bila zamakanje različnih prostorov kavarne in posledično higiensko neoporečno poslovanje. Na to pa so opozarjali tudi inšpekcijski pregledi.

Do kdaj bo Veronika zaprta?

Za zdaj se še ne ve, kako dolgo bo Kavarna Veronika zaprta. Občina bo namreč morala v njej izvesti nujna, zahtevna in draga vzdrževalna ter sanacijska dela, čeprav je bila pred nekaj leti že popolnoma prenovljena. Potem pa bo treba z novim razpisom izbrati najugodnejšega novega ponudnika za oddajo lokala ali pa bodo morda s starim nadaljevali poslovno sodelovanje do izteka že sklenjene (prekinjene) pogodbe.

T. M.