KRONIKA Policijske postaje DOMŽALE

ZA OBDOBJE OD 11. 12. 2017 DO 17. 12. 2017

11. 12. 2017

VLOM V PICERIJO 
Policisti PP Domžale  so  bili  obveščeni o vlomu v picerijo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi  stranska vrata objekta in iz notranjosti odtujil ( berite = ukradel) predal – blagajno. S svojim kriminalnim dejanjem je podjetnega lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Morda bodo celo našli storilca …

POSKUS VLOMA V HIŠO 
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vrata terase in natančno pregledal notranjost hiše, vendar ni iz nje ničesar odtujil.

(Čudno.- op. odg. ur.) Z dejanjem, ki ni v skladu s človekovimi pravicami, je  lastnika nepotrebno oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Do kdaj bo kriminalec še neznani storilec?

13. 12. 2017

ŠE EN POSKUS VLOMA V HIŠO
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  hišo  v Domžalah. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec z neznanim predmetom razbil steklo na pritličnem  oknu, pregledal  notranjost hiše, vendar ni iz nje ničesar odtujil. (Zakaj ne?) S svojim zločinskim dejanjem  je  lastnika  oškodoval  za okoli 200 EUR. Policisti – kot po stari dobri navadi – nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  Policijske  postaje  Domžale  so  imeli  v Ljubljani v postopku kršitelja, ki so mu zasegli  manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje  Domžale  bodo  policisti  zoper kršitelja uvedli hitri postopek (Zakaj pa hitri postopek? O tem žal ne poročajo …) z izdajo odločbe o prekršku.

14. 12. 2017

TATVINA DENARJE IZ HIŠE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini iz hiše v Domžalah. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec neovirano (Tako se to dela! Brez ovir!) prišel v odklenjeno hišo in iz notranjosti  odtujil (berite = ukradel) 1000  EUR gotovine. Policisti v zvezi z opisanim dejanjem, ki se mu reče rop, nadaljujejo z zbiranjem pomembnih obvestil. In kje jih zbirajo?

16. 12. 2017

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  na  Rodici v postopku voznika osebnega avtomobila,  ki ga je vozil pod vplivom močnim alkohola (1.03 mg/l). Vozniku  je  bilo začasno (Za koliko časa?) odvzeto njegovo težko pridobljeno vozniško dovoljenje. Voznika bodo seveda policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

ŠE EN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA 
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Domžalah  v postopku voznika osebnega
avtomobila, ki ga je šofer vozil pod vplivom alkohola (0.66 mg/l). Vozniku je bilo normalno (začasno) odvzeto njegovo vozniško dovoljenje,ki ga bodo policisti, kot je po zakonu treba, z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Hm, katero že?

17.  12.  2017

PA ŠE EN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA 
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Domžalah  v postopku voznika osebnega
avtomobila, ki ga je vozil pod prevelikim vplivom alkohola (1.00 mg/l) in še
brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo zaseženo in
odpeljano v hrambo, začasno odvzeto vozniško dovoljenje pa bodo policisti z
obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA 
Policisti  PP  Domžale  so  v  Domžalah  obravnavali  prometno  nesrečo  I. kategorije.  V  postopku s povzročiteljem je bilo ugotovljeno, da je voznik osebno  vozilo nespametno vozil pod nedovoljenim vplivom  alkohola  (0.82 mg/l), zato mu je bilo (neusmiljeno)
začasno  odvzeto vozniško dovoljenje. Vso zadevo bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač
pomočnik komandirja
policijski inšpektor specialist II

Opombe je zapisal odgovorni urednik portala.