V soboto, na praznik Gospodovega razglašenja, je v farni cerkvi sv. Tilna v Višnji Gori, potekal jubilejni koncert božičnih pesmi v izvedbi Cerkvenega mešanega pevskega zbora župnije Višnja Gora.

Zbor je na ta dan proslavil 40-letnico delovanja pod vodstvom organista in zborovodje Milana Jevnikarja.

Polnočnica leta 1977

Cerkveni mešani pevski zbor je prvič javno nastopil z organistom Jevnikarjem pri polnočnici leta 1977. V vseh teh letih so stali ob strani in sodelovali kar s petimi višnjanskimi duhovniki. Naprej s Stankom Kastelicem, nato s Simonom Onušičem, Boštjanom Modicem, Janezom Mihelčičem in od lanskega poletja dalje s Slavkom Judežem.

Zvesti zboru 40 let

V mešanem zboru je v štiridesetletnem obdobju sodelovalo več kot 75 pevk in pevcev. Danes zbor šteje 18 članov. Vseh štirideset let pa je zboru zvestih še osem pevcev. Poleg zborovodje Milana Jevnikarja so to še: Marija Jevnikar, Ivica Zupančič, Mojca Kastelic, Anica Pirc, Albina Skubic, Jože Gorše, France Vozel in Branko Vozelj.

Gospod župnik Slavko Judež je najbolj zvestim in dolgoletnim članom podelil za več kot 40-letno prepevanje v cerkevenem zboru posebno priznanje.

 

 

  Naj še dodamo, da sta Marija Jevnikar in France Vozel pevca z najdaljšim          pevskim stažem. V farni cerkvi prepevata že 70 let.

Spominski kovanec Mešanemu cerkvenemu pevskemu zboru

Na koncertu božičnih pesmi je zbrane nagovoril tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. V nagovoru se je pevcem zahvalil za več desetletno lepšanje in bogatenje cerkvenih bogoslužij v župniji Višnja Gora, kot tudi izven nje. V znak zahvale je Mešanemu cerkvenemu pevskemu zboru Župnije Višnja Gora podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače. V imenu pevcev se je zborovodji Jevnikarju zahvalil Miha Slapničar.

Koncert so v prezbiteriju obogatili člani otroškega pevskega zbora, ki ga vodita Maja Garbas in Maja Škufca.

Zapisal in fotografiral
Gašper Stopar