V petek, 16. junija 2017, Litija odpira vrata – Vikend odprtih vrat Litije, in sicer do nedelje, 18. junija. Organizator vsega pestrega in bogatega dogajanja je litijski Razvojni center Srca Slovenije.

Pustolovskem parku Geoss bo v času Vikenda odprtih vrat za zainteresirane udeležence najprej potekalo dvigovanje (25 metrov visoko), nato pa orjaški spust s hitrostjo do 60 km/h (za samo 5 EUR).

V Dolah pri Litiji bo na Oglarski domačiji Brinovec možno spoznati 200-letno mojstrstvo priprave oglja, postregli vas bodo z oglarskim kruhom idr.

V soboto bo Zavod 16 podkvic organiziral na ranču za Gostiščem Kimovec v Zgornjem Hotiču pri Litiji brezplačno druženje od 10. do 16. ure.

Od petka do nedelje bo igranje v Tenis centru As v Litiji brezplačno.

Dogodki se bodo zvrstili še v Hiši idej in povezovanj v Veliki Preski, na Domačiji Pr’ Škunder (za vse ljubitelje lončarstva), na Domačiji Paternoster (slovenski čebeljnjak) se bo brezplačno vdihoval aerosol iz panja.

V času Vikenda odprtih vrat Litija ponuja tudi brezplačna doživetja Poletne muzejske noči. To je samo »ščepec«, kar se bo zgodilo, ko se bodo v Litiji »odprla vrata«. Več pa tukaj!

L. T.