V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 125 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih  je 26 nanašalo  na kriminaliteto, 36 na  javni red in mir, ter 48 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med  drugim  na  področju kriminalitete obravnavali tatvini, vloma  in dva primera  poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh  primerih  nasilja  v družini,  kjer  so  kršiteljema  izrekli  ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo, 4  nesreče  z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan  kolesar. Večkratnim  kršiteljem  cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede  javnega  reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju  in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:
V  okolici Medvod je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar in cigarete. Povzročeno je bilo za okoli 1.900 evrov škode.
V  Mostah  je  neznani  storilec  vlomil  v  skladiščne prostore in odtujil puhalnik za listje. Pri tem je nastalo za okoli 150 eur škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:
Včeraj,  okoli  21.  ure se je na cesti od Podpeči proti Podkraju v naselju Jezero  zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen  kolesar. Po do  sedaj  znanih  podatkih je zaradi vožnje preblizu roba padel in se huje telesno  poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo  življenje  pa  je  ogroženo.  Policisti  nadaljujejo  z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče.

Včeraj,  okoli 19. ure se je v Brežah pri Ribnici zgodila prometna nesreča, v  kateri  je  bil samoudeležen  kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu roba padel   in  se  lažje  telesno poškodoval.  Policisti  vodijo  prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  17.  ure  se  je  na  Šmartinski  cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča, v kateri  je  bil samoudeležen  mopedist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti na mokri cesti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.