24 urni pregled črne kronike

V preteklih 24 urah so bili na interventno številko Policije »113« sprejeti 1503 klici. Med 584 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 112 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so se zgodile 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 10 nesreč z lažjimi. V preostalih 98 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.

Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 14 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika na območju PU Maribor in Celje.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 53 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju PU Ljubljana in Celje.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 33 tatvin, 17 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja in ponarejanje denarja. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama na območju PU Ljubljana in Celje izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU in 4 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Kosova (3), Maroka (3), Afganistana (2).