V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 201 klic za posredovanje  v interventnih dogodkih. Od tega se jih  je 63 nanašalo  na  kriminaliteto, 42  na  javni red in mir, ter 72 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med  drugim  na  področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino,  9 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov  poškodovanja tuje stvari.

Pri  prometni  varnosti  so  obravnavali  18  prometnih nesreč z materialno škodo,  4 nesreče  z  lahkimi  telesnimi  poškodbami  dve nesreči s hudimi telesnimi  poškodbami  in nesrečo,  v  kateri je umrl motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med  31.  5.  2021, od 6. ure in 1. 6. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja  državne  meje na območju Rakitnice izsledili in prijeli 4 tujcev  (drž. Afganistana),  ki  so  nezakonito  prestopili  državno mejo.
Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:
Na  območju  Bežigrada  je  neznani  storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke  Trek Cobia   smuči  znamke  Fischer Vatea, smuči znamke Rossignol, smučarske čevlje Dynafit Mercury, torbo za shranjevanje in smučarsko čelado Smith. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.
Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili črpalko za vodo. Povzročili so za okoli 500 evrov škode.
V Grosuplju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili več kosov aluminijastih palic. Podjetje je oškodovano za okoli 800 evrov.

Kaznivo dejanje roparske tatvine
Včeraj,   okoli  7.  ure  smo  bili obveščeni o ropu bencinskega servisa na Celovški  cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da  sta  neznana  storilca  z  nožem v  roki  vstopila  v prodajalno in od uslužbencev  zahteval  denar. Odtujila sta za nekaj tisoč evrov gotovine in peš pobegnila s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan.  Opis storilcev:
–  moški  visok  okoli  175  cm, oblečen v  temno siv pulover s kapuco,
hlače  črne  barve,  obut v črne športne copate, nosil je belo kapo s
šiltom in črno masko,
–  moški,  visok  okoli  175 cm, močnejše postave, oblečen volneno sivo
jopo  s  kapuco  in  svetlo  sive hlače, obut v modre pohodne čevlje,
nosil je črno kapo s šiltom in črno masko
Policisti o nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dejanja.

 

Vir: Policija

Kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem
Grosupeljski  policisti  so,  30. 5. 2021, ponoči imeli v postopku  voznika osebnega  vozila, ki je imel na zadnjem sedežu vozila puško z daljnogledom. Pri  nadaljnjem  preverjanju  je bilo ugotovljeno, da 59  letnik  za puško nima  ustrezne  listine  in  da  ima  na orožju nameščen dušilec. Orožje je nepravilno prenašal, saj je imel v cevi vstavljen naboj, ob orožju pa še 74 nabojev  za  tovrstno  orožje.  Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil
zaradi  suma  kaznivega  dejanja   nedovoljene  proizvodnje  in  prometa  z orožjem, prav tako vodijo prekrškovni postopek po zakonu o orožju.

Prometna varnost
Prometne nesreče:
Včeraj,  okoli  14.30  se  je na ljubljanski obvoznici pri izvozu Bizovik v smeri Golovca zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika tovornega  in  osebnega vozila. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče  je  prišlo,  ker  je  voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti  trčil v zadnji del osebnega vozila, ki je zaradi razmer v prometu pred njim vozil z zmanjšano hitrostjo. Po trčenju je osebno vozilo odbilo v obcestni  jarek,  vozni  pa  je  ostal  ukleščen  v  vozilu.  Na  kraju  so posredovali gasilci, ki  so voznika s tehničnim posegom rešili iz vozila. Voznik  osebnega  vozila je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in bil z reševalnim  vozilom  odpeljan  v  UBKC  Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Voznik tovornjaka ni bil poškodovan. Policisti so zavarovali kraj in opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega
dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Danes,  nekaj  pred  6.  uro  se  je  na Kolodvorski cesti v Mengšu zgodila prometna nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist.  Po do sedaj znanih podatki je do prometne nesreče je prišlo, ker je  voznica  v  krožišču odvzela prednost motoristu. Pri tem se je motorist huje  telesno  poškodoval  in  bil  z  reševalnim vozilom  odpeljan v UBKC Ljubljana,  njegovo življenje pa ni ogroženo.  Policisti so zavarovali kraj in opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega
dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj,  nekaj  po  16.   uri   se  je  na  cesti od Spodnjega Hotiča proti Zgornjem  Logu zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh  osebnih  vozil  in  kombija. Do  prometne nesreče je prišlo, ker je voznik  zapeljal  na  nasprotno  stran  ceste in najprej oplazil dve vozili (osebno  in  kombi),  ki  sta  pripeljali  nasproti, nato trčil še v tretje vozilo,  za  tem  pa  še v zid.   Pri tem se je povzročitelj nesreče  lažje telesno poškodoval.  V  postopku  je   preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal   0.79   mg/l alkohola  v  izdihanem  zraku.  Prav  tako  je  bilo ugotovljeno,  da  vozi  brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je neregistrirano. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  21.30  se  je  na  cesti  od  Kamnika proti Mengešu zgodila prometna nesreča,  v  kateri  je  bil po do sedaj znanih podatkih udeležen kolesar,  ki  je  padel  in  se lažje  telesno  poškodoval.  V postopku je preizkus  alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku,  prav  tako  ni upošteval signalizacije o prepovedi vožnje s kolesi. Policisti  vse  okoliščine prometne nesreče še preiskujejo in nadaljujejo z
zbiranjem obvestil, med drugim tudi zaradi suma, da bi bilo lahko v nesreči udeleženo še kakšno vozilo.

Prometa nesreča v kateri je umrl motorist
Včeraj,  nekaj  pred 17. uro smo bili obveščeni, da se je v bližini Obvozne ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Po do sedaj znanih podatkih je 45-letni voznik motornega kolesa vozil iz smeri Dunajske  ceste  proti Tacenski cesti. V levem ovinku je izgubil nadzor nad motornim  kolesom  in  zapeljal  izven  vozišča, kjer se je motor prevrnil, voznik  pa  je  obležal  na  tleh.  Zaradi hudih poškodb je voznik na kraju nesreče  umrl.  Policisti  Postaje  prometne  policije Ljubljana okoliščine nesreče  še preiskujejo,  o  vseh  ugotovitvah  pa  bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.