14. vlada RS pod vodstvom Janeza Janše je že prisegla!

Poslanci so z 52 glasovi podpore potrdili ministrsko ekipo vlade Janeza Janše, razprava je večinoma potekala v luči epidemije novega koronavirusa. Janez Janša je prvo sejo vlade in ukrepe napovedal takoj po koncu zasedanja parlamenta.

Janez Janša je v uvodu poudaril, da ni časa za daljšo obrazložitev ukrepov, ki jih pripravlja nova vlada, saj se “vsi ukvarjamo z bistveno bolj urgentno zadevo”, bodo pa že na prvi seji vlade, če bo ta potrjena, sprejeli še dodatne ukrepe za zajezitev novega koronavirusa, saj po njegovi oceni do zdaj ni bilo storjenega dovolj.

Izpostavil je tudi neizvajanje že sprejetih ukrepov: “Še danes ni bilo zdravstvene kontrole na ljubljanskem Letališču Jožeta Pučnika, verjetno je to edino letališče v Evropi, ki je brez tega.”

Poslanka SDS Eva Irgl pa je v uvodnem nagovoru povedala: “Za državljane je ta trenutek najbolj pomembno, da se počutijo kar se da varne. Zato je takojšnje delovanje v smeri epidemije sedaj logično na prvem mestu med vsemi ukrepi, prioritetna dejavnost. Zlasti vseh tistih ministrstev, ki so vezana na zajezitev in potem tudi odpravo posledic koronavirusa. Ko se bo življenje vseh nas vrnilo v bolj normalne okoliščine, pa bomo začeli pospešeno uresničevati zaveze iz koalicijske pogodbe. Stranke, ki sestavljajo novo koalicijo so najprej Janši posredovale imena kandidatov, za katere menijo, da so sposobna opravljati ministrske funkcije. S tem so nase prevzele tudi svoj del odgovornosti za uspešnost delovanja nove vlade.”

14. vlada RS je izglasovana. V uredništvu vašega portala osrednja Slovenija  ji želimo čim bolj uspešno delo!

B. O.