Bomboniera z imenom Anthon Berg Luxury gold (400g) ni nobena luksuzna poslastica, čeprav jo kot tako označuje ime ‘luxury’. Primer je še en dokaz, da ni vse zlato, kar se sveti in da ne gre vsemu verjeti, pa čeprav obljublja čudovite okuse, nepozabna doživetja in podobno. Ta konkretna bomboniera je celo zdravju škodljiva in za človeka nevarna. To sicer ni edini tak odpoklic, a včasih se človek vpraša, kako je mogoče, da tovrstni izdelki sploh pridejo na police in kako je mogoče, da si nekdo, ki si v ime doda oznako luxury, lahko privošči tak spodrsljaj. Da ne bo kdo mislil, da škodljivi, napačni, oporečni izdelki prihajajo samo s Kitajske. Daleč od tega.

Bomboniera je pogosto naš izbor, ko iščemo darilo za rojstni dan ali za praznike. Še bolj zanimivo pa je, da ne gre za nek kitajski proizvod, ampak belgijskega proizvajalca, torej evropskega. Dobavitelj Kompas Shop je namreč iz prodaje odpoklical bonboniero Anthon Berg Luxury gold (400g) belgijskega proizvajalca Toms Group A/S.

Zakaj? Proizvod lahko vsebuje delce plastike (kot posledica polomljene lamele na enem od proizvodnih strojev) v velikosti do treh centimetrov, zato je izdelek neužiten. Identifikacijski podatki izdelka so 941360 (artikel), 5774540941301 (EAN koda) in L09896 (šifra dobavitelja). Dobavitelj kupce prosi, naj izdelek vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške, če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo.

Bomboniera je na splošno super darilo, a malo previdnosti ne škodi.

Lahko pa se je že zgodilo, da ste izdelek nekomu podarili, ta objave ne bo videl in bo bomboniero hotel pojesti čez čas. Ima lahko zaradi tega zdravstvene težave? Še kaj hujšega? Ne škodi, če od časa do časa pogledate na spletno stran Zveze potrošnikov Slovenije, kjer objavljajo odpoklice izdelkov; tudi igrač, izdelkov za nego in podobno.

Vir: KLIK