V četrtek, 5. januarja 2023, je župan dr. Peter Verlič v dvorani Družbenega doma Grosuplje priredil sprejem za občinske svetnike, župane občin, s katerimi so povezani v Skupni občinski upravi 5G, gospodarstvenike, predstavnike zavodov, predsednike krajevnih skupnosti, predsednike društev in vse, ki soustvarjamo življenje v naši občini Grosuplje.

Z namenom, da se srečajo, se ozrejo na preteklo delo in si, kot narekuje čas, voščijo vse dobro v novem letu 2023. Da bo občina Grosuplje, ki je vsako leto lepša, boljša in bolj prijazna, temu trendu sledila tudi v prihodnje.

Županu se je na dogodku pridružila tudi soproga Barbara Tekavec Verlič. Na srečanju sta bila tudi podžupan Janez Pintar in vršilka dolžnosti direktorice občinske uprave Zdenka Grozde.

Od sicer tradicionalno vsakoletnega županovega novoletnega sprejema so minila kar tri leta zaradi korone. V tem obdobju se je precej spremenilo, tako v poslovnem, družbenem okolju, kot tudi na osebni ravni. Veliko sprememb je od takrat doživela tudi občina in mesto Grosuplje. Mnoge pomembne investicije so izboljšale kakovost življenja in bivanja.

Grosuplje ima sodoben prizidek k zdravstvenemu domu in najmodernejšo čistilno napravo, z izgradnjo zadrževalnika Veliki potok so dolgoročno zagotovili tudi poplavno varnost. Veliko sredstev so namenili urejanju prometa in izboljšanju prometne varnosti z izgradnjo novih krožišč in pločnikov ter novima nadvozoma čez železniško progo. Nova železniška postaja in parkirna hiša skupaj z več vlaki in linijo 3G ter Zapeljivcem predstavljata primer dobre prakse, kako se lahko v Ljubljanski urbani regiji rešuje javni promet. Gasilci so dobili nov regijski vadbeni poligon in več sredstev za svoje delovanje, več sredstev je namenjenih tudi krajevnim skupnostim. Zgrajen je bil tudi nov prizidek k Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje z novimi učilnicami in novo športno dvorano. Občina ves čas skrbi, da se pogoji za šport in kulturo izboljšujejo, obnovljena je bila obstoječa kulturna dvorana v Grosupljem, nogometno igrišče pa ima novo tribuno s petsto sedeži, veliko je zgrajenih športnih igrišč po krajevnih skupnostih, razvijati se je začel tudi Koščakov hrib in Radensko polje z Žabjo hišo. In še bi lahko naštevali.

Zbrane je nagovoril gostitelj srečanja, župan dr. Peter Verlič.

»Občina ni samo stavba, občina smo ljudje. In vsi skupaj gradimo to našo lepo občino. Vsak od vas daje košček energije v to, da se občina razvija tako kot se, in z moje strani res velika hvala vsem,« je dejal.

Občina pa ima obetajoče smernice tudi za naprej. Kot je povedal župan, je za začetek najbolj pomembna izgradnja prizidka k Osnovni šoli Brinje Grosuplje, pa izgradnja novih pločnikov, za katere so pogodbe z izvajalci že podpisane, proti Spodnji Slivnici, Žalni, začeli bodo tudi z vsem potrebnim za izgradnjo pločnika v Ponovi vasi, pohiteti pa morajo tudi z dokončanjem ureditve Industrijske ceste v Grosupljem. V letošnjem letu bodo začeli tudi z urejanjem komunalne infrastrukture, kanalizacije, v Račni, za kar so že pridobili tudi evropska sredstva.

»Potem pa, najtežji zalogaj, kulturni center z novo glasbeno šolo,« je še dejal župan, za katerega meni, da mu bo potrebno posvetiti posebno pozornost. »Ker to bo postal osrednji objekt v naši občini, center občine Grosuplje.«

Vsem je zaželel prijetno počutje v nadaljevanju srečanja ter srečno, uspešno, zdravo novo leto. »Računam na vaše sodelovanje in pomoč tudi v prihodnje

Za prijeten praznični ambient je poskrbela Combo zasedba Big banda Grosuplje s pevko Urško Strnad, in v nadaljevanju srečanja, ki je bil tako namenjen druženju, tkanju novih in poglabljanju starih prijateljskih vezi, morda tudi snovanju novih načrtov in vizij, pianist Rok Weber. Prireditev je povezovala Tjaša Platovšek.

 

Spletno uredništvo
Vir: Občina Grosuplje, zanjo Jana Roštan