Občina Ivančna Gorica zaključuje rekonstrukcijo objekta starega dela Zdravstvenega doma Ivančna Gorica in izboljšuje zdravstveno oskrbo občank ter občanov.

Trenutno  potekajo zaključna gradbeno – obrtniška dela v pritličju, med tem ko je prenova v prvem nadstropju zaključena. S tem je nadstropje zdravstvenega doma bogatejše za šest novih zobozdravstvenih ambulant, dve referenčni ambulanti, prostorom za rentgensko slikanje zob in zobno tehniko ter sanitarijami. Zobozdravstvene ambulante so z obratovanjem začele, 16. 11. 2022. V pritličju bo zdravstveni dom dobil še štiri dodatne ordinacije družinske medicine in dve referenčni ambulanti. Prenova pritličja bo zaključena do konca meseca novembra. Po prenovi sledi ureditev notranjega stopnišča, sočasno s prenovo pa na zunanjosti objekta poteka še ureditev fasade.

Prenovo si je skupaj z vodstvom zdravstvenega doma ogledal tudi župan Dušan Strnad. Nad videnim napredkom prenove je bil več kot navdušen. Po njegovih besedah so prostori svetli, sodobno opremljeni in prijazni tako pacientom kot zdravstvenem osebju.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Ivančna Gorica, zanjo Gašper Stopar