Zala Tomašič: Sama ne želim hoditi po Sloveniji s solzivcem v žepu

Ob robu četrtkovega protesta v organizaciji Slvoenske demokratske stranke je Zala Tomašič skupaj s člani Slovenske demokratske mladine predsedniku vlade dr. Robertu Golobu dostavila preko 11.600 zbranih podpisov spletne peticije proti postavitvi azilnih domov brez privolitve prebivalcev.

Avtorica spletne peticije, sicer mednarodna sekretarka SDM in kandidatka za evropsko poslanko Zala Tomašič je ob tem dejala: “Pred približno tremi tedni je vlada praktično čez noč sprejela sklep, da se na območju nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi organizirata izpostavi azilnega doma za potrebe nastanitve prosilcev za mednarodno zaščito. Občani o tem niso bili ne obveščeni, kaj šele posvetovani. Niti župana o tem nista vedela ničesar. Lokalna skupnost je bila torej popolnoma izključena iz te odločitve. Vlada je s tem ponovno pokazala popolno brezbrižnost do državljanov Republike Slovenije. Temu se je treba odločno upreti! Zato sem začela z zbiranjem podpisov preko spletne peticije. Po dveh tednih pred vami držim več kot 11.600 podpisov.”
Peticijo, ki zahteva takojšen preklic sklepa vlade glede postavitve azilnih domov v Brežicah in Središču ob Dravi je podpisalo več kot 11.600 ljudi in s tem pozvalo vlado,  da takoj preklič sklep glede postavitve azilnih domov v Brežicah in Središču ob Dravi in da mora upoštevati mnenje lokalne skupnosti.
Kot je dodala, je zato po končanem protestu, predsendiku vlade dostavila vse zbrane podpise in komentarje ljudi, ki si želijo živeti v varni državi.
Zala Tomašič je še dejala, da ilegalen prehod meje ni človekova pravica, pač pa nezakonito in kaznivo dejanje, ki se ga mora tretirati kot tako: “Dejstvo je, da so nezakonite migracije nevarne. Sama ne želim hoditi po Sloveniji s solzivcem v žepu in živeti v strahu, kaj se mi bo zgodilo. Tega si ne želi nihče. Ne zase, ne za svoje otroke, svojo ženo, svojo sestro. Odločitve te vlade pa nas peljejo ravno v to smer.”
Zaključila je, da če sami ne bomo poskrbeli za svojo varnost in nas, Slovence v svoji lastni državi postavili na prvo mesto, tega ne bo storil nihče drug, saj da je Slovenija v svetu znana po svoji varnosti in da bo ta segment življenja na vseh področjih v prihodnjih letih vedno bolj pomemben. Zato je sporočila: “Slovenija je pravna država. Zakon velja za vse. STOP ilegalnim migracijam. STOP odločitvam vlade brez upoštevanja mnenja državljanov. Čas je za normalnost!”