Zagotavljamo vam, da vam bo hišni ljubljenec obogatil življenje.

Odličen tovariš bo malčku, osnovnošolcu, pubertetniku ali starejši osebi. Vsak človek – ne glede na svojo starost – ob stiku z živaljo prejme ogromno pozitivnega.

Žival vas sprejme brezkompromisno takega, kot ste v resnici. V očeh živali je človek čisto posebna oseba, ki se je vedno razveseli.

Videz, kariera, status, starost niso pomembni. Iskreno reagiranje živali razvija zaupanje, pripadnost, daje občutek sprejetosti in topline.

Pri otroku in mladostniku ima žival vzgojni in lahko tudi terapevtski pomen. Otrok pridobiva sposobnosti socialnega funkcioniranja, večje samozaupanje, pozitivne izkušnje z lastnim telesom, dejanji in čustvi.

Otroci in odrasli se ob živali sprostimo, odvržemo maske, se nasmejimo. Se umirimo, kar je v naglici našega vsakdana še posebej dragoceno.

Otroci se učijo odgovornosti in higiene, vendar ne morejo in ne smejo sami skrbeti za žival. Učijo se potrpežjivosti in razvijajo empatijo do živih bitij in preko njih do okolja.

Z živaljo se lahko učimo, beremo, spimo, pogovarjamo, jočemo, veselimo.

S pomočjo stika z živalmi vzpostavljamo kontakte tudi z drugimi ljudmi. V zameno za vse te darove jo spoštujemo in ji omogočimo čim več njenega naravnega vedenja.

Mojca Furlan