Tomaž Štebe piše na svojem FB »zidu«: “Vse se izceja v prodnata tla in že več kot desetletje pronica proti jugu.

Vse to nezakonito ravnanje traja več kot petnajst let.

Od leta 2009 imam posnetke. Če kaj, bodo pomagale le ovadbe in prijave na Evropsko komisijo ter Ustavno sodišče, ker se kršijo direktive in (US) pravica do zdrave pitne vode. Inšpekcije, župani, MOP ..  Neodgovorno molčijo ali le malce ponagajajo (inšpekcije), dejansko pa je onesnaževanje vse hujše.

Stvar je tudi zrela za demonstracijo državljanske nepokorščine zaradi molčečih-nedejavnih, popolnoma neučinkovitih odgovornih. Odpadke sedaj pakirajo kot kmetje mrvo, ker jim že razpadajo, sistem odvažanja v sežig pa je popolnoma odpovedal. Je pa to le del neurejenega sistema ravnanja z odpadki.https://www.facebook.com/CivilnaIniciativaMenges/posts/774423122758601. Ponavljam: Ovadbe, prijave, ustavne presoje, .. Imam obljubo, da nam bo pomagal ombutsman Zelenih Zeleni Slovenije.”

Vir: FB

Pripisano

“Raste, raste gora smeti. Razglednica iz Mengeškega polja. Komendčani mislim, da je čas da sedaj pa zares stopimo skupaj in temu naredimo konec. Če so uspeli v Študi, bomo tudi mi. Konec koncev zastrupljajo vse okoli. Smrad, muhe, pa to je še najmanj.

Grozi nam velika ekološka katastrofa, poleg vsega pa se smeti kopičijo na vodovarstvenem območju. No, ja …. lahko pa jokate, ko bodo vaši otroci bolni, saj to vodo pije večina iz Kamniško -domžalskega območja. Bomo prvi v Sloveniji, ki ne bomo več pili vode iz pipe?” To pa doda prav tam še Andrej Škrlep.

Kaj pa je na vse to, kar se dogaja na Mengeškem polju, storil gospod župan občine Mengeš, pa nam še ni prišlo na uho!

Za objavo pripravil:

O. U.